De rigtige "løver" fra "Løvens hule" Jan Lehrmann, Mia Wagner og Jacob Risgaard var ikke en del af parodien, men var med til at samle ind ved "Danmarks Indsamling" liveshow i Vejle Musikteater lørdag aften. Foto: Michael Drost-Hansen/Ritzau Scanpix

Seere raser over DR: ”Usmageligt”

2. feb 2020, 11:17
Seere ved "Danmarks Indsamling" reagerede kraftigt på parodien "Løvens Bule".

En parodi ved lørdag aftens "Danmarks Indsamling" har fået en række danskere op i det røde felt.

LÆS OGSÅ: Virksomhed søger efter 150 nye medarbejdere

"Det var da alligevel det mest usmagelige og ultra racistiske forsøg på underholdning, jeg har set længe", skriver en læser ifølge Ekstra Bladet i en kommentar på DR's Facebook-side.

Læserne raser over en parodi på det populære DR-program "Løvens Hule"

I parodien hedder programmet "Løvens Bule", og her ringer en lille pige fra Myanmar ind og beder "løverne" om 50 kroner.

"Løverne" vil vide, hvad pengene skal bruges til, og pigen svarer "for at overleve". Herefter diskuterer "løverne" om det er lovligt at tigge.

LÆS OGSÅ: LA-formand vil vende op og ned på dagpengesystemet

"Det er sgu ufedt at lave en parodi på løvernes hule til landsindsamlingen, og jeg kan slet ikke trække på smilebåndet over den kontekst det foregår i", skriver en seer i en kommentar.

Redaktør på "Danmarks Indsamling" Anders Thomsen siger til Ekstra Bladet, at "langt størstedelen af reaktionerne" på parodien er positive, og at parodien "har et ædelt budskab, der handler om, at du godt kan hjælpe andre uden at få noget igen".

- Det understøtter ånden i aftenens udsendelse. Man kan grine af videoen, men det er også fint, hvis den vækker til eftertanke. Og videoen peger altså fingre af os selv – ikke af dem, der trænger til hjælp, siger Anders Thomsen.

LÆS OGSÅ: Vandt 315 millioner: Det fortryder hun i dag

“Du skal have et produkt for at være med i det her program” Får MibhaMae fra Myanmar Løvernes støtte, selvom hun ikke har noget at byde på?

Slået op af P3 - DRTirsdag den 28. januar 2020

LÆS OGSÅ: Ny dokumentar: Peter Madsen pralede med mordplaner

Fakta om "Danmarks Indsamling"

* DR og 12 af landets største humanitære organisationer samler hvert år ind for at hjælpe mennesker i nogle af verdens fattigste lande. I år går pengene fra indsamlingen til børn på flugt.

* Indsamlingen startede i begyndelsen af januar med aktiviteter i hele landet og på DR's platforme, blandt andet P1, P3, Aftenshowet, DR Ultra og dr.dk. Den kulminerede med et tv-show på DR1 lørdag 1. februar.

* Pengene fra indsamlingen går til 12 projekter i 12 lande på tværs af tre kontinenter. De skal give børnene uddannelse, beskyttelse og lægehjælp.

* Siden "Danmarks Indsamling" blev holdt første gang i 2007, har danskerne bidraget med mere end en milliard kroner og hjulpet flere end syv millioner mennesker til en bedre tilværelse.

* De deltagende organisationer er Care Danmark, Dansk Flygtningehjælp, Folkekirkens Nødhjælp, Oxfam Ibis, Læger Uden Grænser, Mellemfolkeligt Samvirke, Planbørnefonden, Red Barnet, Røde Kors, SOS Børnebyerne, Dansk Folkehjælp og Unicef Danmark.

* Ti procent af det indsamlede beløb kan søges af mindre organisationer til langsigtede udviklingsprojekter, der lever op til indsamlingens kriterier og årets tema.

Kilde: Danmarks Indsamling, Ritzau