ISKOLDT TIP: Se hvordan 71årig Pvagt holder varmen i dag

21. feb 2013, 15:00
Den næste uge står på frost. Få de bedste råd fra den 71årige parkeringsvagt, der snildt klarer fem timer i træk hver dag i bitter kulde

De sidste 21 vintre har Inge Ann Pedersen travet gader tynde. Den nu 71-årige parkeringsvagt går sine daglige runder på 15-16 kilometer. Også om vinteren.

For parkeringsreglerne gælder også i frostvejr.

”Det er da skønnere om sommeren, når man kan gå i skjorteærmer. Om vinteren kan det godt være lidt surt. Men jeg kan jo godt lide arbejdet, ellers havde jeg jo heller ikke holdt til det i 21 år,” siger Inge Ann Pedersen, der arbejder for Parkering København.

Fem timer uden pause

Hun har en senioraftale, der betyder, at hun 'kun' er på gaden fra 8.30 til 13.30. Til gengæld har hun så heller ingen pauser i de fem timer, hvor hun kan sidde ned eller gå ind og varme sig.

”Hvis det bliver virkelig koldt, går jeg ind et sted i ti minutter og får en kop kaffe,” siger hun.

Den erfarne parkeringsvagt ved også, hvad du skal have på i kulden.

Fem råd:

1. Det gælder om at have flere lag på, og de må ikke sidde for stramt, for der skal være noget luft mellem.

Inge Ann Pedersen begynder med uldstrømpebukser, og udenpå skiundertøj for oven og neden. Ovenpå kommer en tyk strikket sweater, og de almindelige uniformsbukser, der er vindtætte men ikke foret.

2. Hold hænder og fødder varme. Inge Ann bruger gedeskindshandsker, som det ikke kan blæse i gennem, og som har et tykt uldfor. På fødderne har hun goretex-støvler.

”Det er meget vigtigt med varme støvler,” siger hun.

3. Hold hovedet varmt. Der forsvinder meget varme, hvis man går barhovedet, så en thinsulate-hue er god.

4. Hold den kolde luft ude. Få lukket godt til i halsen og ærmerne. Inge Ann har rullekravesweater på i halsen, og så jakken lynet helt til. Hun har også nogle gange en halsedisse på. Ved hænderne har hendes jakke vindfang med et tætsiddende stykke om håndleddet og ned om tommelfingeren.

5. Op med tempoet. En stor del af tiden går Inge Ann Pedersen i langsomt tempo og tjekker parkerede biler. Når hun finder en, der holder ulovligt, skal hun i en række tilfælde give føreren fire minutter til at komme og fjerne bilen.

”Hvis jeg har på fornemmelsen, at det bare er en, der lige er inde og aflevere noget, så giver jeg dem en chance og venter lidt ekstra, så det kan godt blive til en del tid, hvor jeg står stille,” siger hun.

Når hun så er ved at blive gennemkold, tager hun en rask runde rundt i kvarteret.

”Så jeg får bevæget mig og får varmen igen,” siger hun.