Se Dortheas vovede videoansøgning

10. mar 2012
39årige Dorthea Thirup Petersen bruger videoansøgninger i jagten på et nyt job. Indtil videre har det kun givet positive tilbagemeldinger, og måske er der et nyt job på vej.

Ligesom 160.000 andre danskere er Dorthea Thirup Petersen fra Aalborg arbejdsløs. Men hun har valgt at skille sig ud fra de hundredvis af andre ansøgere i bunken ved at lave en videoansøgning.

”Det vækker opsigt blandt arbejdsgiverne. Normalt aner de ikke, hvem jeg er, når jeg ringer for at spørge, om de har modtaget min ansøgning. Nu er der pludselig nogen, der kan huske mit navn,” siger Dorthea Thirup Petersen, der tidligere har arbejdet som både underviser, leder og HR-medarbejder.

Hun har fået lavet en videoansøgning gennem det nye firma LiveCV, hvor hun har medvirket som testperson.

Se hele Dortheas video-cv her

Videoen varer et minut og bliver sendt med som et link i de ansøgninger, hun sender til arbejdsgiverne.

Øget opmærksomhed

Dorthea Thirup Petersen har spredt videoklippet om sig selv vidt og bredt gennem et professionelt netværk, som hun er medlem af, tidligere kolleger og i en række ansøgninger – både opfordrede og uopfordrede.

Flere end 100 personer har set den indtil videre, og tilbagemeldingerne har været positive.

”Modtagerne er begejstrede. De synes, det ser fedt ud, og at det er en god måde, jeg præsenterer mig selv på,” siger hun.

Efter godt en måned har videoen endnu ikke indbragt Dorthea Thirup Petersen et nyt job, men hun er godt på vej:

På baggrund af sin ansøgning er hun kommet i kontakt med en arbejdsgiver, der er stærkt begejstret og nu overvejer at oprette en ny stilling til hende.

”Der er flere mennesker, der er blevet opmærksomme på mig, og det har bragt mig meget tættere på at få et job,” siger hun.

Vil vise sin personlighed

Videoen er optaget i LiveCV's studie i Odense.

Hjemmefra havde Dorthea Thirup Petersen forberedt sin præsentation ved at øje sig foran spejlet og ved at optage sig selv med sin mobiltelefon. Hun er vant til at optræde og har tidligere arbejdet som underviser, så i studiet var videoen i skabet i tredje hug

”Det var rigtig sjovt. Jeg kan godt lide at være på. Men jeg tror, at de andre testpersoner fandt det lidt mere grænseoverskridende,” siger hun.

Efterfølgende har LiveCV stået for den tekniske bearbejdning af videoen, så Dorthea Thirup Petersen kun skal koncentrere sig om at sende videoen med i sine ansøgninger.

”Jeg bruger videoen til at vise arbejdsgiverne min personlighed. Den kan de ikke læse ud af et stykke papir.”