Se Det Faglige Hus svare på sagen om Benjamin

8. nov 2013, 04:00
Her er forklaringen fra Det Faglige Hus på, hvordan de kunne fortælle deres medlem, Benjamin Withen, at han fik for meget i løn, mens han i virkeligheden havde fået 46.000 for lidt

"Jeg kender ikke den konkrete sag".

Det er faglig chef hos Det Faglige Hus Lars Brobaks umiddelbare kommentar, da Avisen.dk beder ham kommentere den service Det Faglige Hus har ydet vægter Benjamin Withen.

"Du må lige sende mig noget på sagen, ellers kan jeg ikke vurdere noget på dén", siger Brobak.

Avisen.dk sender herefter Lars Brobak brevet fra en faglig konsulent hos Det Faglige Hus til det daværende medlem Benjamin Withen.

Af brevet fremgår, at Det Faglige Hus umiddelbart er af den opfattelse, at Benjamin Withen ikke har grund til at bekymre sig om sin løn.

Faktisk får han ti kroner for meget i timen per nattetime, hedder det.

Det fremgår også af brevet, at Det Faglige Hus ikke vil foretage et komplet løntjek tilbage i tiden. Selv om Benjamin på daværende tidspunkt har været medlem af Det Faglige Hus i to år og ni måneder.

Det Faglige Hus: For høj løn
Serviceforbundet: 46.000 for lidt

Forløbet ender med at Benjamin melder sig ud af Det Faglige Hus og melder sig ind hos Serviceforbundet/Vagt- og Sikkerhedsfunktionærernes Landssammenslutning (VSL).

Her vil man gerne hjælpe Benjamin med et komplet løntjek af de nu tre år han har været ansat hos et mellemstort, sjællandsk vagtfirma.

VSL finder frem til, at Benjamin efter overenskomsten ikke skal betale sin frokostpause, og at han har krav på overtidsbetaling for en del af hans nattevagt-timer.

Sammenlagt for hele perioden har Benjamin godt 46.000 kroner til gode.

Lars Brobak, nu hvor du fået lejlighed til at gennemlæse Jeres brev til Benjamin og iøvrigt sætte dig ind i sagen, hvad er da din kommentar til Det Faglige Hus' sagsbehandling contra dén Benjamin har fået i Serviceforbundet?

"Jeg har sendt sagen videre til vores kommunikationskonsulent."

Vil ikke drøfte sagen

Men synes du som faglig chef, at Det Faglige Hus har været dygtige nok i den konkrete sag?

"Du får ingen kommentarer fra mig. Jeg har sendt sagen videre til kommunikationskonsulenten. Så får du et svar fra ham."

Du vil ikke kommentere den konkrete sag?

"Nej, jeg har ingen kommentarer."

Kommunikationskonsulent Teddy Gehrke meddeler skriftligt efterfølgende over for Avisen.dk, at Det Faglige Hus ikke ønske "at drøfte sagen" med Avisen.dk.