20160321-081802-L-1920x1280we
Studerende over hele verden viser deres taknemmelighed over for deres undervisere, der har været udfordret under coronakrisen (modelfoto). Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Se den rørende video: Elever hylder lærer under online-undervisning

15. dec 2020, 10:23
Lærere har måtte tage alternative metoder i brug, når de har skullet undervise deres elever hjemmefra. Nu har eleverne også fundet alternative måder at vise deres taknemmelighed på.

En hel del lærere verden over har måttet tænke kreativt, da de under corona-krisen pludselig skulle skifte klasselokale og tavle ud med hjemmekontor og computerskærm.

En af de lærere er Flemming Nilsen, som A4 Arbejdsliv tidligere har skrevet om, der omdannede sin kælder til et filmstudie under coronakrisen.

LÆS OGSÅ: Folkeskolelæreren Flemming stortrives under coronakrisen: Har forvandlet sin kælder til filmstudie

Den seneste tid er der elever, der har valgt at hylde deres underviseres særlige indsats og engagement.

En, der er blevet hyldet, er Adam Shrager, der er statistik-professor på The College of New Jersey.  Den 3. december kunne han ikke forstå, hvorfor hans elever ikke havde tændt deres kamera, som de plejer, da han skulle i gang med sin online-undervisning.

- Af en eller anden grund, kan jeg ikke se nogen af jer. Jeg ved ikke, om det er internettet, der driller. Har I ikke tændt jeres kamera? spurgte han.

Derefter tændte eleverne en efter en deres kamera, mens de hver især holdte et skilt oppe med søde erklæringer til læreren. En skrev eksempelvis: ’Mange tak professor Shrager!’, mens en anden skrev: 'Tak for et fantastisk semester!!’

- I er for vilde, var professorens respons, hvorefter han bad eleverne om at holde skiltene, så han kunne tage et screenshot.

- Det er det sødeste, jeg nogensinde har set. Ok, jeg har fået et billede af et par af dem. Mange tak, alle sammen. Jeg bliver nødt til at vide, om I har gjort det her kun til mig? Jeg må vide det, sagde han og grinede, hvorefter en elev svarede: 

- Det er kun for dig.

Se den rørende video her.

@vizzywap

during these tough times it’s important to show extra appreciation! #fyp #foryoupage #zoom #dontletthisflop #college #covid #professor #thankyou

♬ original sound - James Blake