Fagligt aktiv overfaldet ved byggeplads: Tæsket af "gorillaer"

2. dec 2019, 20:37
Flere gange blev der kastet med kanonslag, ligesom der blev væltet et stillads og flere biler, da en stor flok stilladsarbejdere demonstrerede mod en byggeplads, hvor udenlandske og angiveligt underbetalte arbejdere havde opført stilladser.

Flere biler og et stillads blev væltet, da 300-400 vrede stilladsarbejdere samlede sig mandag morgen på Lundtoftegade. 

- Stilladset er opført af polakker og litauere, der er underbetalte. Det er social dumping. Og det er desuden opført forkert. Det er farligt at være på det stillads, sagde en stilladsarbejder, der ønsker at være anonym, til A4 Nu.      

Siden fredag har der været demonstrationer ved stilladset på Lundtoftegade. Lørdag blev stilladset væltet, og det skete altså igen mandag morgen. 

LÆS OGSÅ: Vrede stillads­arbejdere smadrer luksusbil

Politiet blandede sig ikke væsentligt i urolighederne og foretog ingen anholdelser på stedet, heller ikke da der flere gange blev kastet med kanonslag.

- Vi skal efterfølgende finde ud af, om vi skal foretage nogle anholdelser, sagde indsatsleder fra Københavns Politi Kim Mortensen til A4 Nu.

Omkring klokken 10:45 lød der klapsalver hos de fremmødte, da Dag Vilhelmsen, der er formand for stilladsarbejderne, fortalte, at bygherren har oplyst, at der nu kommer ordnede forhold på byggepladsen. 

Ingen kom til skade under mandagens uroligheder på Nørrebro, hvor der også søndag aften var ballade ved byggepladsen.

Her blev et medlem af Dansk El-Forbund (DEF) overfaldet, da han ville dokumentere arbejdsforholdene på byggepladsen med stilladset. 

Lars Bæk, der er formand for DEF, fortæller til Ekstra Bladet, at der var tale om en elektriker, der søndag kom forbi pladsen, hvor han så flere udenlandske håndværkere, der var i gang med at udføre deres arbejde.

Elektrikeren stoppede og og begyndte at filme, da han blev mødt af et par stilladsarbejdere, som var taget ud til byggepladsen for at dokumentere, at der arbejdes ulovligt på pladsen. Iføgle formanden gik hverken elektriker eller stilladsarbejdere ind på byggepladsen.

- De står og snakker ganske kort, før der kommer flere biler kørende hen til dem. Så hopper flere gorillaer ud og begynder simpelthen at give vores medlem tæsk, siger Lars Bæk til Ekstra Bladet.

Han siger, at elektrikeren blev slået og sparket i hovedet, så han nærmest havde et "aftryk fra skosåler i ansigtet".