Utilfredse stilladsarbejdere væltede flere biler, da der mandag formiddag opstod uro ved en faglig aktion på Nørrebro. Foto: Maja Vang, A4 Nu

SE BILLEDERNE: Vrede stillads­arbejdere smadrer luksusbil

2. dec 2019
En gruppe mænd kastede deres vrede over en Porsche, da der mandag formiddag var indkaldt til faglig aktion på Nørrebro.

Det gik voldsomt for sig, da 300-400 stilladsarbejdere mandag formiddag gik på gaden for at vise deres utilfredshed over et byggeri på Ydre Nørrebro.

Klokken ni var der indkaldt til faglig aktion på Lundtoftegade, hvor der ifølge A4 Nu’s udsendte blev kastet med kanonslag, drukket dåseøl og råbt slagord.

LÆS OGSÅ: Drama ved byggeplads - stilladsarbejdere jubler

Flere af de protesterende stilladsarbejdere mener, at der i forbindelse med et byggeri i Tikøbgade er blevet opsat et ulovligt stillads.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Ved ti-tiden søgte flere af de fremmødte hen mod byggepladsen for at vælte stilladset, mens politiet var massivt til stede i området.

Urolighederne stoppede dog ikke her.

En stor gruppe af de fremmødte søgte hen mod Nørrebro Station, hvor de væltede en Porsche Cayenne.

Ekstra Bladet skriver, at der er tale om en leaset Porsche fra 2015, og på deres hjemmeside kan man se en video af, hvordan de arbejdsklædte mænd vælter luksusbilen, så den ligger med hjulene i vejret tæt på Ørnevej.

Senere på formiddagen lød der så klapsalver hos de fremmødte, da Dag Vilhelmsen, der er formand for stilladsarbejderne, fortalte, at bygherren netop havde oplyst, at der kommer ordnede forhold på byggepladsen. 

A4 Nu kunne fredag eftermiddag vise en video af, hvordan betjente trak stavene i forbindelse med en faglig aktion ved byggepladsen. Balladen fortsatte også fredag aften, hvor stilladset blev væltet, mens ti mænd blev set løbe væk fra stedet.

Søndag var der også uro ved stilladset, da en faglig sekretær fra Dansk El-Forbund og en stilladsarbejder blev slået ned, da de ville dokumentere arbejdsforholdene inde på byggepladsen.