Se årets bedste citater fra ledige og stem!

30. dec 2012, 20:06
Livet uden for arbejdsmarkedet. Hvem beskrev det bedst?

Mange medier kigger til nytår tilbage på, hvad politikere og kendte mennesker i årets løb har sagt. Vi giver i stedet ordet til dem, der sjældent har det.

Avisen.dk fulgte i en række artikler i årets løb mennesker, der stod uden for arbejdsmarkedet. Mange syge, arbejdsløse og førtidspensionister fortalte om et system, hvor man kommer i klemme både økonomisk og menneskeligt.

Men hvem sagde det bedst?

Vi har samlet 10 skarpe citater om livet uden for arbejdsmarkedet. Stem på din favorit her.

Kandidaterne:

A - Arbejdsløs akademiker: “De såkaldte jobsøgningskurser fungerer som åbne fængsler, bortset fra at man endnu ikke må låse dørene."

B - Birger, arbejdsløs: "De burde koncentrere sig om at få sagsbunkerne ned. Hvis de ikke kan overkomme det, så må de ansætte nogle flere folk. Rend mig i røven!"

C - Christian, arbejdsløs: ”På trods af hvor vigtigt de siger, det er med kvalificeret arbejdskraft, så er noget af det dummeste, jeg har gjort at tage en uddannelse. Jeg havde været meget bedre stillet uden."

D- Dorthe, flexjobber: "Det kræver et rigtig godt helbred at være syg i Danmark."

E - Betina, arbejdsløs flexjobber: "Det er trist, at skulle forklare sin 5-årige datter, hvorfor mor ikke arbejder ligesom de andre mødre.”

F - Susanne, udfaldstruet dagpengemodtager: ”Helt ærligt. Jeg står og er ved at miste mine dagpenge, og i stedet for at overholde reglerne, sender de mig bare på det samme kursus igen. Det er der da ikke meget akut over,”

G - Torben, arbejdsløs: "Det er frustrerende at få afslag på afslag. Hver gang er forklaringen, at jeg har for lidt erfaring. Men hvordan skal jeg få erfaring, når jeg bliver fravalgt?"

H - Jørgen, 61-årig arbejdsløs: ”Alt den snak om det grå guld er helt ude i hampen. Bare regeringen ville erkende, at der er ikke er de job, man har talt om de sidste to år. Så tror jeg danskerne er så large, at de ville stoppe den hetz, der er i mod arbejdsløse, for den er ulækker.”

I - Johnny, kræftsyg: "Jeg troede i min naive verden, at hvis jeg blev syg ville jeg få behandling og til livets opretholdelse, til jeg blev rask. Men jeg er løbet ind i et system med en menneskeforagt, der ikke burde findes i et moderne samfund."

J - Jeanne, arbejdsløs: ”Jeg føler mig som en fiasko, fordi der ikke er nogen, der vil have mig. Fordi jeg er arbejdsløs, har jeg det dårligt med mig selv, og det er blevet til en depression.”