Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Bankernes lønkonge: Så meget tjener han

16. okt 2019
Selvom Kim Fournais kun står i spidsen for den niendestørste bank i Danmark, tjener han langt mere end andre danske bankdirektører.

Saxo Banks direktør, Kim Fournais, er klart den bedst lønnede bankdirektør i landet.

Sidste år fik han en lønforhøjelse på 3 millioner kroner, så hans samlede løn steg til 17,6 millioner kroner. Det sender Kim Fournais ind på en førsteplads på listen over lønkonger blandt de danske bankdirektører, skriver Ekstra Bladet.

LÆS OGSÅ: Ny ferielov forvirrer: - Jeg er konsekvent bagud på feriedage

Samlet set har Kim Fournais en personlig formue til en værdi af omtrent 2 milliarder kroner. 

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

- Kim Fournais stiftede Saxo Bank for 27 år siden og har som iværksætter udviklet forretningen fra en håndfuld medarbejdere i 1992 til i dag flere 2000 ansatte og kontorer og kunder i store dele af verden. Saxo Bank er privatejet, og Kim Fournais er medejer med en ejerandel på 27,53 pct. og har for nyligt investeret over 450 mio. kr. af sine egne midler i Saxo Bank, lyder det i en skriftlig kommentar fra Saxo Banks presseafdeling til Ekstra Bladet. 

Avisen har på baggrund af regnskaber og oplysninger fra de 20 største banker i landet lavet en opgørelse over, hvor meget de danske bankbosser får i lønningsposen. Danske Banks nye topchef, Chris Vogelzang, indtager med en årsløn på 15 milliner kroner andenpladsen på listen over de bedst betalte bankdirektører.

Millionkup på dansk sygehus: Anklages for tyverier for 13 millioner