Arkivfoto. Foto: Claus Bech Andersen/Ritzau Scanpix

SAS vil fyre 600 kabineansatte

12. jun, 12:48
Over halvdelen af fagforenings kabinepersonale i SAS står til at blive fyret. Opsigelser kan veksles til orlov.

Torsdag var en mørk dag for de kabineansatte i SAS.

Her fik Christa Ceré, formand for CAU - fagforening for kabinepersonale i SAS - brevet, som nok var ventet, men som hun kun modvilligt åbnede: 600 fuldtids-kabineansatte i SAS står til at blive opsagt ved udgangen af juni måned, skriver TV 2 Lorry.

- Det er svært at sætte ord på det. Det er en enormt ulykkelig situation, vi står i. Men det er desværre ikke uventet, for vi har fortsat ikke fly i luften. Særligt på grund af rejserestriktioner og grænselukning, siger Christa Ceré til TV 2 Lorry.

Der er lige under 1200 kabineansatte i SAS Danmark, så der er tale om opsigelse af over halvdelen af Christa Cerés medlemmer. Langt hovedparten bor i hovedstadsområdet.

De, der vil blive opsagt, vil få mulighed for at konvertere opsigelsen til orlov, oplyser Christa Ceré. På den måde kan de måske komme tilbage, i takt med at rejselysten og mulighederne for at rejse vender tilbage.

- Vi vil nu i samarbejde med SAS forsøge at reducere antallet af medarbejdere, der skal opsiges. Det kan være, at nogle ønsker at gå på nedsat tid, frivilligt orlov eller eventuelt tage en frivillig opsigelse, siger Christe Ceré.

I april kom det frem, at 1700 danske medarbejdere i SAS skulle fyres som følge af corona-situationen. Tidligere på ugen kunne Fagbladet 3F fortælle, at SAS ville træde ud af ordningen omkring lønkompensation.

- Vi har meldt ud i slutningen af april, at vi har for mange medarbejdere til for få opgaver. Så vi vil opsige omkring 5000 medarbejdere - heraf 1700 i Danmark. I tirsdag indledte vi den formelle proces, hvor vi er i gang med forhandlinger med vores fagforeninger, siger dansk pressechef for SAS, Sille Beck-Hansen til TV 2 Lorry.

Mere vil hun og SAS ikke sige på nuværende tidspunkt, da man ikke vil kommentere de igangværende forhandlinger.

Derfor er det også uvist, hvordan de øvrige opsigelser fordeler sig på faggrupper.