Sidste år mistede en 35-årig politibetjent, der ikke var på arbejde, livet på Langebro i København efter hensynsløs kørsel fra en anden bilist. (Arkivfoto). Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Sager om vanvidskørsel eksploderer: - Bundegoistisk

12. feb 2020, 14:09
I 2019 blev der registreret 52 sager om vanvidskørsel i hovedstadsområdet. I 2015 var der 24 sager.

Flere bilister bliver taget for såkaldt vanvidskørsel i hovedstadsområdet.

Det skriver TV2 Lorry.

Mens der i 2015 blev registreret 24 sager om vanvidskørsel, var det tal i 2019 steget til 52.

Tallene er fra Nordsjællands Politi, Københavns Politi og Københavns Vestegns Politi, og for samtlige politikredse gælder det, at antallet af sager om den farlige kørsel er steget.

Politiet har også holdt ekstra øje med netop vanvidskørsel, fortæller Søren Enemark, vicepolitiinspektør ved Københavns Vestegns Politi.

- Det er jo generelt et område, vi har stort fokus på, og i højere grad har fået mere og mere fokus på, fordi det er til fare for trafiksikkerheden, siger han til TV2 Lorry.

Regeringen meldte for nylig ud, at den vil slå hårdere ned på hensynsløs kørsel.

De, der kører meget stærkt, skal direkte i fængsel, første gang de gør det. Og bilerne skal som udgangspunkt øjeblikkeligt konfiskeres.

Hastigheder over 200 kilometer i timen skal udløse 20 dages fængsel og en ubetinget frakendelse af kørekortet i minimum tre år.

Hvis en bilist overskrider en hastighedsgrænse med 100 procent og samtidig kører mere end 100 kilometer i timen, har det samme konsekvens

Tiltagene er endnu ikke vedtaget, men udspillet ventes fremsat som lovforslag i løbet af foråret.

Justitsminister Nick Hækkerup (S) har tidligere sagt, at tiltagene vil kunne stoppe omkring tre vanvidsbilister om dagen på landsplan.

- Vanvidskørsel er bundegoistisk, meningsløs og livsfarlig adfærd, som i for lang tid har fundet sted på de danske veje, sagde han i en pressemeddelelse i forbindelse med udspillet.

Mellem 1000 og 1100 biler vil blive konfiskeret om året med tiltagene, skønnede regeringen i samme ombæring.

/ritzau/