Byretten har indkaldt 59 vidner i forbindelse med sagen om tre rovmord begået af James Schmidt. (Arkivfoto) Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Sag om tre rovmord på pensionister: 59 vidner indkaldt

10. feb, 19:00
Byretten i København vil forud for sagens gang sikre sig, at ingen nævninge er inhabile, hvis de skulle kende nogle af de mange vidner.

27-årige James Schmidt, der tidligere gik under navnet Lual Lual, stilles den 3. marts for Københavns Byret i en sag om tre rovmord på pensionister på Østerbro. Men han kommer ikke til at mangle selskab i retssalen, da der er indkaldt 59 vidner, skriver eb.dk

LÆS OGSÅ: Direktør erkender - Skjulte køb af ejendomme i ferieparadis

Det er årsagen til, at byretten har indkaldt til et ekstraordinært retsmøde den 20. februar 2020, som skal finde sted inden nævningesagen. Retsformand Karsten Henriksen vil nemlig gå listen af vidner igennem sammen med seks nævninge og to reserver. 

På den måde vil han forsøge at sikre, at ingen af sagens nævninge kender de 59 vidner. I så fald risikerer de nemlig at blive erklæret inhabile, mens sagen i værste fald skal gå om. Derfor gør byretten en aktiv indsats for at sikre sig, at de ikke er inhabile. 

– Vi har indkaldt 59 vidner som en gardering, fordi den tiltalte endnu ikke har afgivet forklaring til politiet. Hvis han vælger at udtale sig i retten, er det muligt at nogle af vidnerne kan frafaldes, siger senioranklager Søren Harbo til Ekstra Bladet.

De fleste af vidnerne skal afgive forklaring vedrørende de tre drab. Blandt dem er en del beboere fra ejendommen Vangehusvej 1, hvor drabene fandt sted. Selvom den tiltalte har siddet varetægtsfængslet siden 10. marts 2019, vil han ikke lade sig afhøre af politiet. Hans forsvarer, Mie Sønder Koch, har ved flere retsmøder oplyst, at han vil vente med at blive afhørt, indtil politiets efterforskning er klar. 

LÆS OGSÅ: Chokmåling sender to partier under spærregrænsen