Sådan undgår du efterårssløvsind

25. sep 2011
Sådan trodser du efteråret og kommer glad på job.

Efterårets vinde hærger som en centrifuge, der sluger dig til sig, når du cykler på arbejde. Og mens du tramper i pedalerne, mærker du langsomt efterårets monsunskyller, der langsomt trænger sig gennem dit ikke-vandtætte sæt regntøj.

Det har de fleste af os danskere vist prøvet. Og man bliver ikke glad af scenariet - tværtimod - så er det nemt at forfalde til tristhed, mens man er på job. Men det er der råd for.

Her hjælper Jon Kjær Nielsen fra Projekt Arbejdsglæde dig med, hvordan du holder fanen højt.

  1. Udnyt de lyse timer. Tag din kollega i hånden og gå en tur, mens I er på arbejde. Det giver luft, inspiration - og I kan oven i købet drøfte arbejdet, mens I lader op.

  2. Du skal blive ved med at cykle på arbejde. Det giver energi, og du vil møde friskere på job, end hvis du forfalder til en overproppet bus. Køb noget nyt regntøj og hop så op på sadlen.

  3. Det er snart halloween. Det kan I fejre på arbejdspladsen. Tag en dag, hvor alle er klædt ud. Det spreder godt humør og glæde. Og man kan sagtens more sig, mens man arbejder.

  4. Du skal glæde dig til noget hver eneste dag. Spørg dig selv om morgenen, hvad du glæder dig til i dag - og svar så på, hvad du var aller mest glad for i løbet af dagen, når du går i seng. Det vil give dig et større overskud.

  5. Spørg kollegaen om hjælp, når du bliver for presset. Sammen går det altid lettere. Og det er ingen skam, hvis du har lidt for meget at se til. Tværtimod.

  6. Sørg for at komme ud, når du har fri for job. Du må ikke forfalde til dårlige tv-serier i sofaen. Dyrk noget motion og drik kaffe med dine venner.
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her