Sådan scorer chefen 15.000 på at hyre en syg

24. jul 2013, 22:45
Regeringens og Enhedslistens nye ordning for fleksjobbere er et tagselvbord for smarte arbejdsgivere, der kan tjene penge på at ansætte syge. Se hvordan.

Arbejdsgivere kan søge om at få en bonus på 25.000, hvis de i et halvt år ansætter en fleksjobber under ti timer om ugen.

Virksomheden behøver ikke vælge de svageste fleksjobbere, der kun kan arbejde få timer. De må gerne vælge en fleksjobber, der har fået målt sin arbejdsevne til over de ti timer, men så kun ansætte vedkommende i få timer om ugen.

 

Sådan scorer chefen 15.000 kroner og 52 timers gratis arbejdskraft

1) Chefen slår et job op på to timer om ugen med ansættelse i seks måneden og ansætter en person, som kommunen har godkendt til fleksjob.

2) Chefen aftaler en timeløn med fleksjobberen. For eksempel 155 kroner i timen for kontorarbejde.

3) Fleksjobberen arbejder i virksomheden det halve år vedkommenende er ansat. Fleksjobbere får løn, feriepenge og pension efter overenskomsten.

Efter et halvt år kan chefen få bonussen udbetalt. Samtidig udløber fleksjobberens kontrakt.

 

Chefens regnskab

Udgifter: 9.896,09 kroner inkl. feriepenge og 10% pension.

Indtægter: 25.000 kroner


I alt: 15.100 kroner + 52 timers gratis arbejdskraft.

 

Også en fleksjobber på fire timer om ugen giver overskud. Her koster løn, pension og feriepenge i et halvt år 19.792,17 kroner.

Altså et overskud på mere end 5.000 kroner samt 104 timers gratis arbejdskraft.

Ekstrabonus

Hvis chefen vil, kan han sige til jobcenteret, at fleksjobberen ikke er lige så effektiv som ordinært ansatte. Så kan jobcenter og arbejdsgiver aftale, at fleksjobberen arbejder for eksempel fire timer om ugen, men at chefen kun betaler løn for to timer.