Sådan plager du dig til et job

2. jun 2012
Her får du guiden til, hvordan du giver det bedste indtryk, når du tropper op på en arbejdsplads for at søge job.

Foråret kan bruges til mere end bare afslappende gåture i solen.

Hvis du er jobsøgende, er det gode vejr en anledning til komme ud og besøge de arbejdspladser, hvor du kunne tænke dig at få et job.

A-kasseleder hos 3F i Næstved, Eva Obdrup, giver her fem gode råd til, hvordan du får mest ud af at banke på hos arbejdsgiverne.
5 råd når du besøger arbejdspladser

1. Ring til din fagforening

"Kontakt fagforeningen, inden du tager afsted. Her vil de vide, hvor der er gang i noget. For eksempel hvor der er ved at blive anlagt veje eller lignende. Og det kan godt være, at de ikke mangler en mand lige nu, men så kan man eventuelt blive skrevet op," fortæller Eva Obdrup.

2. Tag CV eller ansøgning med

Tag et CV eller en skriftlig ansøgning med, som du kan aflevere hos virksomheden efter dit besøg. På den måde kan de læse mere om dig og huske dig bedre.

3. Se ordentlig ud og vær høflig

"Tænk over, hvordan du præsenterer dig. Der er ikke noget rigtigt svar på, hvilket tøj du skal have på, men vær velsoigneret og frem for alt høflig. Nogle steder kan det være en god idé at møde op i arbejdstøjet, for eksempel hvis du er håndværker," lyder rådet fra Eva Obdrup.[pagebreak]

4. Kom på det rigtige tidspunkt

"Det kan være en god idé at finde ud af, hvornår der er spisepause på arbejdspladsen og så komme forbi der. Spørg arbejdsgiveren, om han har tid til en snak. Ellers kan du lave en aftale om at komme igen en anden dag, måske på et andet sted," råder Eva Obdrup.

5. Følg op på dit besøg

Ring efter 14 dage og spørg, om der er sket noget nyt. På den måde bliver arbejdspladsen mindet om, at du stadig søger et job, og at du er meget interesseret.

5 gode råd...

...når du besøger arbejdspladser

1. Kontakt din fagforening

2. Tag CV eller en ansøgning med

3. Se ordentlig ud og vær høflig

4. Kom på det rigtige tidspunkt

5. Følg op på dit besøg