Sådan overtaler du chefen til gratis fitness

20. mar 2012, 06:00
Sådan får du chefen til at betale din fitnessregning. Husk at forklare, at det er en fordel for firmaet med sunde medarbejdere

Prusten, stønnen og sved på panden efter turen op af trapperne og ømme arme efter tunge løft. Det kan mærkes, når formen ikke er helt i top. Arbejdsdagen kan blive megetsjovere og mere overkommelig, hvis formen kommer i vejret.

Det er dyrt, at gå i fitnesscenter. Peter Hamborg Faarbæk, der er projektleder forsundhedsprojekt 3F, giver her fire gode råd til, hvordan du overtaler chefen til at betaledit fitness kort.

4 gode argumenter, når du skal overbevise chefen

1 . Chefen skal selv have noget ud af det

Hvis man skal overtale chefen til at betale fitnesskortet, så skal man vide, at chefentænker på, hvad han/hun får ud af at give dig fitnessfryns. Chefen skal se en fordel for sigselv også.

"Hvis man kommer i bedre fysisk form, så får man også færre sygedage. For eksempelkan man nemmere få løfteskader, hvis man ikke er i så god form. Du skal forklare chefen,at hvis du får gratis fitness og kommer i god form, så har du også mindre sygefravær. Såskal han ikke skaffe vikarer," siger Peter Hamborg Faarbæk.

2 . Chefen tænker på pengene

Chefen vil helst ikke bruge for mange penge og et fitnesskort er ret dyrt. Hvordan får manoverbevist chefen om, at han/hun kan spare penge ved at betale et fitnesskort?

"Et motionskort til fitnesscenteret koster ofte 200-300 kroner om måneden. Det kan blive til ret mange penge på et helt år. Men man skal få chefen til at indse, at hvis maner mindre syg, så sparer han mange penge. Et års abonnement til fitness har chefen tjent ind, hvis du er syg to-tre dage mindre om året," siger Peter Hamborg Faarbæk.

3 . Du får en bedre hverdag

Din chef er svær at overbevise, hvis han/hun ikke allerede har givet dig gratis fitness efterde to første råd. Måske skal du tale lidt til chefens følelser.

"Hvis du kommer i bedre form, så bliver du også gladere. Chefer kan godt lide glademedarbejdere, så man kan forsøge at overtale chefen ved at sige, at man bliver gladereog mere smilende i hverdagen," siger Peter Hamborg Faarbæk.

4 . Frynsegoder motiverer

Sunde og glade medarbejdere er chefens livret. Kan man få en motiveret medarbejder,som giver den en ekstra skalle på jobbet, så er chefens lykke gjort.

"Det er vigtigt, at medarbejderne føler sig værdsat. Det giver både gladere og meremotiverede medarbejdere. Man kan fortælle chefen, at undersøgelser viser, at frynsegoderofte gør medarbejderne gladere, end hvis de fik en lønstigning," siger Peter HamborgFaarbæk.

Gode motionslinks

Fagbladet.dk: Sådan tabte 3F-motionisterne Carsten, Marek og Vibeke 29 kilo.

Fagbladet.dk: Sundhedstjek kan afsløre om du har et dårligt helbred.

Få pulsen op i arbejdstiden.Fagbladet.tv: Rigtige mænd træner bækkenbund. Her er fem øvelser til et bedre sexliv.

Fri.dk: Chris MacDonald om et godt liv med sjov, sundhed og motion.