Sådan lykkes kærlighed på jobbet

25. maj 2012
Guide til, hvordan kærligheden til din kollega varer ved.

Det kan være svært at forene kærlighedslivet med din arbejdsplads - og hvis affæren fra personalefesten har udviklet sig til en fast affære, så kan du her finde ud af, hvordan du får forholdet til en kollega til at du.

  1. Du skal virkelige opveje fordele og ulemper. Er det det værd? Kan I fortsætte med at samarbejde, hvis kærligheden brister?
  2. Find ud af, om din arbejdsplads har en politik i forhold til kærlighedsaffærer.
  3. Hold lav status i begyndelsen. Test forholdet, før du begynder at tale med kollegaerne om det.
  4. Koncentrer dig om dit job, og lad være med at lade forelskelsen stige dig til hovedet. Kopirummet må ikke blive jeres kærlighedsrede. Det skal være hjemme.
  5. Undgå at date chefen, og hvis du er leder, så hold dig fra dine medarbejdere. Det skaber rygter på arbejdspaldsen.
  6. Et forhold til en kollega vil skabe rygter, og der vil blive snakket dårligt om dig. Beslut allerede i begyndelsen, at I ikke vil tage noget unødigt vrøvl.
  7. Det er en god ide at finde en objektiv sparringspartner, der har prøvet det samme som jer. Så kan du få gode råd, der kan hjælpe.
  8. Hvis rygterne bliver for meget, så konfronter dem og fortæl historien, som den er.
  9. Ha' en åben dialog på arbejdspladsen. Hvis forholdet skaber problemer, så snak med din boss, og fortæl, hvad der sker. Det er bedre, end at chefen hører usande rygter.
  10. Snak helst ikke privatliv med dine kollegaer, men hvis der er en, du stoler på, så kan det være en god ide at snakke med ham om hele saituationen.

Kilder: Monica Karlstein og Nina Jansdotter, der er karrierecoach.

Bragt første gang på Avisen.dk i juli 2011.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her