DAGENS TIP: Sådan laver du din egen efterløn

11. jul 2012
For 500 kroner ekstra om måneden kan du lave din egen efterløn

I dag koster det 447 kr. om måneden at være med i efterlønsordningen. Regeringen ønsker med 2020-planen en fuldstændig afskaffelse af efterlønnen.

Pensionsselskabet Alm. Brand har regnet på, hvad det koster selv at spare op til efterløn, forudsat at man allerede i dag indbetaler til efterlønnen.

Vil man trække sig tilbage som 62-årig med en årsindtægt svarende til efterlønnens højeste sats (200.000 kroner årligt), koster det 500 kroner efter skat ekstra om måneden i 25 år.

På 20 år kan man for 650 kroner efter skat sikre sig samme mulighed. Den vejledende udregning tager højde for fradrag for pensionsindbetalinger og skat af udbetalinger.

”Det behøver ikke være dyrt. Vi er nede på et ekstrabeløb, der svarer til, hvad nogle bruger på telefoni, cigaretter eller afbetaling på fladskærmen,” siger produktchef Michael C. Nielsen fra Alm. Brand Pension.

Let for de fleste

Den uafhængige finansrådgiver Kim Valentin fra Finanshuset Fredensborg, mener at en opsparing svarende til efterlønnen kan laves for omkring 1000 kroner om måneden. Naturligvis forudsat, at du starter tidligt nok.

”Hvis folk virkelig gerne vil gå på efterløn to-tre år før pensionsalderen, så kan de sagtens gøre det. Det er faktisk ikke svært at erstatte den nuværende efterløn for mange lønmodtagere,” forklarer Kim Valentin.

Ifølge flere af de privatøkonomiske eksperter, som Avisen.dk har talt med, skal man op på en forrentning på 7-8 procent, før en privat opsparing kan konkurrere direkte med efterlønnen, som vi kender den i dag.

 

Denne artikel er bragt første gang juli/11