Ledigheden blandt ingeniører er aktuelt på én procent. Foto: Jumpstory

Her tjener du 47.000 om måneden

7. dec 2019
Ingeniørernes løn stiger og stiger og ledigheden er lav, men det kan give problemer, advarer IDA-formand.

Stor efterspørgsel, lav ledighed, høj løn. Sådan kan en ingeniørs udgangspunkt på det danske arbejdesmarked karakteriseres i øjeblikket.

LÆS OGSÅ: Sendte ekskonen to kroner på Mobilepay: Nu skal han i fængsel

Det viser en ny undersøgelse ifølge Finans fra Ingeniørforeningen i Danmark, IDA.

Undersøgelsen viser, at en ingeniør får 47.189 kroner i gennemsnit, som er små 20.000 kroner mere i månedsløn end en dansk gennemsnitsløn, som ligger på 27.266 kroner.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Alene i 2019 er ingeniørernes gennemsnitsløn steget 4 procent i 2019 for ansatte i den private sektor og 3,3 procent for de offentligt ansatte.

Den store lønstigning bekymrer dog formanden for Ansattes Råd i IDA, Morten Thiessen. I en pressemeddelelse siger han blandt andet:

"For det enkelte medlem ser de gode tider ud til at fortsætte, så langt øjet rækker, men for Danmark som produktionsland og videnssamfund, er det faktisk lidt bekymrende".

Ledigheden blandt ingeniører er aktuelt på én procent. Det viser, at efterspørgslen på ingeniører er høj, og får Morten Thiessen til at opfordre arbejdsgiverne til at holde på seniorerne og ansætte flere nyuddannede danske og udenlandske ingeniører fra de danske uddannelser.

LÆS OGSÅ: Minister i bommert: Glemte at mikrofon var tændt