Sådan handler man på et kriseramt boligmarked

17. apr 2013, 15:06
Sponsoreret indholdbrbrLejemarkedet, især i København og Aarhus, er fuldstændig vanvittigt. På boligportalen og andre søgesider får hver lejebolig ofte flere hundrede forespørgsler, hvilket betyder, at man ofte må ende med at nøjes med det 7., 8, måske endda 9. bedste alternativ, og på ingen måde kan tillade sig at være kræsen.

På andelsboligmarkedet er tingene helt anderledes. Her er udbuddet større end efterspørgslen, hvilket betyder at tingene i den grad går købers vej. Her kan man finde andelsboliger næsten alle steder, og som regel til færre penge om måneden end en lejebolig, fordi ingen skal tjene penge på din husleje.

Andelsboliger kan være løsningen:

Hvis man søger den helt perfekte studie- eller førstegangsbolig, og ikke er tilfreds med en fuldstændig tilfældig lejlighed, er en andelsbolig ofte et lækkert alternativ i forhold til lejelejligheder. Her kan man få lovtil at besøge lejligheden, se om den er værdig til ens drømme, uden man er tvunget til at gå på kompromis.Det vil f.eks. være oplagt at bruge en søndag formiddag på at undersøge et par forskellige andelsboliger.

Har førstegangskøberen råd til andel?

For den unge / førstegangskøberen kan det tit være umuligt at låne penge nok til sin egen lejlighed, ligesom det kan være frustrerende at betale husleje til en ejer, der på den måde kan tjene penge på ejerens husleje. En andelsbolig er som regel betragteligt lettere at låne penge til ( der skal lånes megetmindre), og derfor er det tit attraktivt for unge mennesker. Desuden har de den fordel, at andelen ofte er prissat lavere end en tilsvarende lejlighed.

Arbejdernes Landsbank hjælper unge med at træffe den rette beslutning hvad angår køb af andelsboliger – se videoen og bliv klogere på området...

Ovenstående er sponsoreret indhold.