Sådan håndterer du kærlighed på jobbet

1. jun 2012
Regel nummer et: Find et andet job, hvis du kysser på en kollega.

Et knald til sommerfesten kan være glemt mandag morgen.

Men når så snart en flirt mellem kolleger nærmer sig et 'seriøst' forhold, kræver det øjeblikkelig handling, hvis man vil være sikker på at undgå konflikt og knas i arbejdsklimaet.

Ifølge Niels Jakobsen, der er arbejdsmiljøkonsulent i HK Kommunal, er der kun én måde at takle problemet på, uanset om det opleves som et problem eller ej.

"Man skal som minimum skilles ad, og på sigt er det bedst for alle, hvis den ene finder et andet job," lyder ekspertens barske dom.

Pynter på jobsamtale

Der er absolut ingen grund til at skamme sig over at søge nyt job på grund af et forhold til en kollega. Tværtimod vil det klæde de fleste jobsamtaler, mener Niels Jakobsen.

"Det er sgu' da en rigtig god forklaring på, hvorfor man søger nyt job," siger han.

Her er ekspertens bud på en personalepolitik for kolleger, der kissemisser.

1) Et seriøst forhold SKAL meddeles til ledelsen.

2) Sørg for at træffe de fornødne dispositioner sammen. På den måde undgår I at skabe forvirring omkring, at den ene part pludselig skifter job eller flytter afdeling.

3) Ordensregulativet i en havn kan koges ned til det simple budskab 'vis hensyn'. Det samme bør gælde for kolleger i parforhold. Vis hensyn til hinanden, de andre kolleger og chefen, så længe I er på samme arbejdsplads.

Hører du alligevel til dem, der mener, at kærlighed og arbejdsliv sagtens kan gå hånd i hånd, er her en guide til, hvordan du styrer uden om de værste bommerter.

 

Guiden blev bragt første gang 14-03-2012