Sådan forsvarer du dig mod jobcentret

27. okt 2013
Et par fif til ledige, der gør mødet med jobcenteret langt lettere.

Ledige, der får ondt i maven, når de skal til samtale på jobcentret. Og ryster opgivende på hovedet, når de sidder foran sagsbehandleren i jobcenteret…

For mange er det en hård omgang at skulle igennem kontrol og aktivering i jobcenteret.

Men ledige, der laver noget hjemmearbejde, og selv foreslår, hvilken aktivering, de vil i, er dobbelt så tilfredse med deres aktivering, viser en undersøgelse blandt ledige handelsansatte fra A-kassen CA.

Selvom det er jobcenteret, der i sidste ende bestemmer hvilken slags aktivering, man skal i, så kommer her nogle fif fra Lars Christensen, chef i A-kassen CA, til, hvordan arbejdsløse får mest mulig indflydelse på tiden som ledig.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

”Hvis du ikke kommer med et forslag selv, får du standardvaren, og det er jobsøgningskurser, der sjældent giver noget hjælp til ledige,” siger Lars Christensen.

5 fif til at få din vilje


1.
Hjemmearbejde

Lav hjemmearbejde og kom med dit eget bud på aktivering, når du møder hos jobcenteret – så er der større chance for at få noget aktivering, du selv er interesseret i.

2. Kurser

Kan du finde et kursus, der gør dig bedre stillet overfor en arbejdsgiver, har du en chance for at få det godkendt som aktivering.

Snak med kursusstedet for at få de rette argumenter, du kan bruge over for jobcenteret. Hvorfor netop dette kursus hjælper dig videre i job. Kan du få arbejdsgiver til at garantere et job, hvis du får et konkret kursus er det endnu bedre.

3. Gode råd

Få råd fra A-kassen til at finde relevante kurser. De kender ofte dit fag og ved også, hvilke brancher du kan søge over i.

4. Løntilskud

Job med løntilskud i private virksomheder kan hjælpe dig i job. Mens job med løntilskud i det offentlige kun sjældent er et skridt tættere på arbejde.

Undgå at foreslå det som det første, når du snakker med en arbejdsgiver, for ofte vil de helst være fri for bøvlet med at blande det offentlige ind i en ansættelse.

5. Smil

Vær positiv, selv om du oplever det som en pestilens. Selv om det kan være en drøj omgang at skulle aktiveres og til kontrol, så lytter sagsbehandleren i jobcenteret mere til dig, hvis du er rolig og venlig. Lægger du armene over kors og vrisser, bliver det ekstra svært at få sine ønsker opfyldt.

Guiden blev bragt første gang i foråret 2012.

skjultitel