Stram Kurs' Rasmus Paludan har fået et tilhold på fem år for chikane af en ung mand. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Sådan forfulgte og chikanerede Rasmus Paludan ung mand i flere år

15. maj 2019
Avisen Danmark dokumenterer nu, hvordan Rasmus Paludan chikanerede en 24-årig mand så groft, at Paludan fik et tilhold på fem år.

Korrektion fra Avisen Danmark - rettet 14. 33: I den første version af historien, kunne man få det indtryk, at Justitsministeriet har udleveret personfølsomme oplysninger. Det er ikke tilfældet. Som det også fremgår af denne nye version, havde ministeriet censureret alle personfølsomme oplysninger ud af aktindsigten. Avisen Danmark er således kommet i besiddelse af det fulde dokument på anden vis.


Avisen Danmark kan nu afsløre detaljerne omkring en stalkersag, der resulterede i, at Strams Kurs' leder, Rasmus Paludan, fik et tilhold på de maksimale fem år af Københavns Politi mod en ung mand.


Ifølge en lang række dokumenter, som Avisen Danmark er kommet i besiddelse af - blandt andet den konkrete meddelelse om tilholdet til Paludan fra politiet - resulterede flere års systematisk chikane og forfølgelse i, at Københavns Politi 10. januar 2013 via en stævningsmand forkyndte det fem år lange tilhold til Rasmus Paludan. I tilholdet får Paludan forbud mod at opsøge eller kontakte en på det tidspunkt 24-årig mand, som Paludan havde mødt på latinstudierne på Københavns Universitet.

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Københavns Politi skriver i tilholdet mod Rasmus Paludan, at der er begrundet mistanke om, at Paludan gennem længere tid har chikaneret den unge mand gennem utallige sms-beskeder og opkald - ifølge avisen Danmarks oplysninger ofte mellem 20 og 40 opkald om dagen.

 

Paludan skiftede sim-kortet i sin mobil løbende

Det fremgår i tilholdet, at Paludan løbende har skiftet sim-kort i sin telefon, når han har foretaget de mange opringninger og sms-beskeder, og at indholdet har været krænkende og chikanerende.

 

Avisen Danmark har været i kontakt med ofret for Rasmus Paludans systematiske og årelange forfølgelse. Han ønsker ikke sit navn frem, at kommentere sagen eller bidrage til artiklen. Når der efterfølgende bliver citeret fra dokumenterne, er hans navn derfor udskiftet med 'den 24-årige'.

 

”Jeg vurderer, at De har krænket den 24-åriges fred ved at genere den 24-årige, hans venner og familie ved telefonopkald og sms-beskeder, og at det for at få Dem til at standse chikanen er nødvendigt at give Dem et tilhold”, skriver vicepolitiinspektør ved Københavns Politi Kim Lykke Østergaard.

 

I tilholdet lægger Københavns Politi vægt på, at Rasmus Paludan allerede i september 2012 fik en skrivelse om, at han ikke skulle kontakte den 24-årige hverken skriftligt eller mundtligt, herunder opsøge ham personligt, og at politiet havde en begrundet mistanke om, at Paludan alligevel havde fortsat sin chikane.

 

Avisen Danmark har været i kontakt med Rasmus Paludan via mail. Han skriver:

 

-Jeg har ingen kommentarer.

 

Chikanen blev flere gange meldt til politiet

Inden sagen resulterede i det fem år lange tilhold, havde den 24-årige og hans familie gennem flere år adskillige gange anmeldt chikanen til politiet og forsøgt at blive beskyttet af et tilhold. Det fremgår af et dokument fra Justitsministeriet, som avisen Danmark har fået aktindsigt i. Dokumentet, der er formuleret som en klage til daværende justitsminister Morten Bødskov (S), politimesteren på Station City i København og i Esbjerg, er en beskrivelse af sagen givet af to personer tæt på den 24-årige og hans familie. Justitsministeriet har censureret alle personfølsomme oplysninger ud af aktindsigten, men avisen Danmark er siden kommet i besiddelse af det fulde brev.

 

”Den 24-årige er påbegyndt et universitetsstudie i København, der selvfølgelig kræver, at den 24-årige kan koncentrere sig om studiet 100 procent. Vi frygter, at den 24-årige ikke kan blive ved med at holde til chikanerne og må stoppe studiet. Vi frygter samtidig, at den 24-årige ikke fortsat kan modstå den psykiske terror og får et decideret sammenbrud. Familien i Ribe samt et hjemmeboende barn er også hårdt psykisk belastet af chikanerne. Der er derfor også et spørgsmål om, hvor længe familien samlet klarer det voldsomme pres. (...) Han føler sig meget påvirket af situationen, dels på grund af det voldsomme pres, han selv konstant lever i, og dels på grund af at han føler, at hans venner og familie får deres liv ødelagt på grund af ham. Da stalkeren også inddrager den resterende del af familien, ja, sågar forældrenes fætre og kusiner, må man kalde det ret omfattende”, står der i klagen.