Sådan får du hjernen til at arbejde

26. aug 2010
Færdig, fed og senior? Overhovedet ikke her er fem tip til at holde hjernen i gang på jobbet

”En januardag 2009, en uge før sin 58-års fødselsdag, nødlandede den amerikanske pilot Chesley Sullenberger sit fly, US Airways 1549, på Hudson-floden ved New York. Herved reddede han alle 155 ombordværendes liv.”

Med den historie indleder aldringsforskeren og lægen Henning Kirk sin bog ”Sådan holder du hjernen i gang”, der udkommer fredag.

Og det er ikke fordi, han er specielt interesseret i katastrofe-landinger, men fordi at netop pilotens alder og derfor også erfaring har en særlig betydning.

”Forskningen viser, at ældre piloter på afgørende punkter kan være bedre end yngre kolleger, ikke mindst i katastrofesituationer. Roen skal bevares, scenariet skal gennemtænkes og derefter skal der trykkes på den rigtige knap. Her kommer den ældre medarbejders erfaring, viden og rutine ind i billedet,” siger Henning Kirk og fortsætter:

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

”Senior-medarbejderens udfordring består i at vedligeholde sin hjerne. Det er videnskabeligt bevist, at hjernen biologisk skrumper sammen i 20-30-årsalderen, men at den mentale modning kan videreudvikles – det vil sige selvindsigt, empati og evnen til at omgås andre mennesker. Og der er vigtige kompetencer for enhver arbejdsplads.”

Her har du Henning Kirks 5 bedste tip til at vedligeholde hjernen:

1: Vær fysisk aktiv – mindst 30 minutter hver dag

En forudsætning for at din hjerne kan holdes skarp, er at den har et godt miljø at være i. Og det nærmeste miljø er kroppen – så den skal vedligeholdes. Ikke mindst gennem fysisk aktivitet. Mange seniorer føler sig trætte i dagligdagen – fordi de ikke er i tilstrækkelig fysisk form (og måske også derfor sover for lidt).

2: Bevar nysgerrigheden – og pas på mageligheden

Det kunne også formuleres som ”at have en positiv livsholdning”. At være imødekommende over for kolleger og at bidrage til fællesskabet på arbejdspladsen. Også med den erfaring man har som senior. Den kan jo komme yngre kolleger til gode.

3: Bliv bevidst om hvad du er god til – træn og vedligehold det

Det er desværre ikke ualmindeligt at talenter ikke kommer til udfoldelse. Enten fordi man ikke er tilstrækkelig bevidst om egne talenter, eller fordi arbejdspladsen ikke forstår at efterspørge dem. Stil dig selv spørgsmålet: Hvad er du blevet bedre til med årene. Og brug så evnerne aktivt på jobbet.

4: Sæt dig også ind i noget uden for din ekspertise

Hvis du bevarer nysgerrigheden, er det nemmere at få viden om noget, der ligger uden for dit eget ekspertiseområde. Og hvis du får en bredere viden, er du mere omstillingsparat – hvis der bliver behov for nytænkning på jobbet.

5: Sæt dig nogle mål – og følg op

Det er vigtigt, at du føler, at der er en ”retning” i det, du laver på dit arbejde. Du kan selv gøre noget for at dit arbejde opleves i et bredere perspektiv – mere meningsfyldt.