DAGENS TIP: Sådan får du fryns under krisen

14. feb 2012
Det er svært bare at få lønforhøjelse, så hvordan skal man slippe af sted med at få frynsegoder få svaret her.

Smut gratis i motionscenter efter arbejde, eller snak så tosset du vil i mobilen på chefens regning.

Fryns er dejligt, men hvordan får man i disse krisetider overtalt chefen til at plotte goderne i puljen, når der skal forhandles løn?

Ole Christensen, forhandlingssekretær i byggegruppen i 3F, erkender, at det er svært at forhandle frynsegoder hjem, når økonomien kradser i virksomhederne.

Gør det klart at det er en god forretning

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Derfor handler det om at gøre det klart for chefen, at det er en god forretning for virksomheden at give fryns.

"Hvis nu det drejer sig om en sundhedsordning, skal man slå på, at man kunne nedskæreantallet af sygedage og øge sin effektivitet ved at komme af med smerter i ryggen", siger han.

"På den måde kunne man sælge budskabet ved at sige 'du kan faktisk tjene på det, hvis du gavmig nogle behandlinger ved en kiropraktor en gang om måneden'," siger Ole Christensen.

Sats på fryns , som firmaet også har nytte af

Så i stedet for at forlange gratis slik og kaffe af chefen, så er det en god ide at finde de frynsegoder, som er nødvendige i det arbejde du udfører:

"Med hensyn til fri telefon og kørsel kan man jo sige: 'Mester, du forventer, at du kan komme i kontakt med mig fire gange om dagen, så må du jo også sørge for, at jeg har en telefon. Og du vil også gerne have, at jeg kan starte på en ny arbejdsplads hver anden uge, så må du jo levere en eller anden form for kørselsordning'," forklarer Ole Christensen.

Han slår fast, at man skal sørge for, at frynsegoderne er i virksomhedernes interesse, inden man sætter sig ved forhandlingsbordet.

Bragt første gang i april 2011

Sådan gør du

1. Gør det klart for chefen, at fryns er en god forretning.

2. Find frynsegode, der er nødvendige for dit arbejde.

3. Populær fryns er motionscenter, firmabil, sundhedsordning, firmamobil, internet ogavisabonnement