Sådan får du dine vagtønsker opfyldt

28. jun 2010
Magten på jobbet: Vagtplanlæggeren har magt. Det er soleklart. Og selvom alle skal have de dårlige vagter en gang i mellem, så kan du nemmere få fri, hvis du holder dig på god fod.

Du har en følelse dybt inde i kroppen, at du tager flere trælse vagter end de fleste andre på jobbet.

Måske er det fordi, du er i bad standing ved den person, som kan være hovedårsag til sure timer på jobbet.

Nemlig vagtplanlæggeren.

Selvfølgelig skal planlæggeren være fair, og selvfølgelig er tilfredse medarbejdere også de bedste. Så ønsker er selvfølgelig noget, man forsøger at efterkomme.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Men nogle gange er der mulighed for at få det hele til at gå op i en højere enhed, når du har glemt svigermors fødselsdag. Hvis vagtplanlæggeren altså gider.

"Jeg vil langt hen af vejen forsøge at imødekomme ønsker. Men måske prøver jeg at få det til at gå op en ekstra gang, hvis det er en sød og venlig kollega, som er lidt i klemme," siger Bettine Romme Andersen vagtplanlægger ved Nyhedsbureauet Newspaq.

Hendes job består i at planlægge 20 journalisters vagtskema, hvor de upopulære tidlige morgenvagter, sene aftenvagter og weekendvagter skal fordeles.

Og hvis du gerne vil være en af de heldige, med lidt længere snor, så gælder det om at overholde reglerne.

"De søde er dem, som overholder deadlines og er præcise i deres formuleringer, når vagterne indrapporteres," fortæller Bettine.

På Newspaq har der været problemer med at overholde deadlines for ønsker, inden vagterne skal planlægges, og Bettine har for nylig måtte skrue bissen på.

"Det er noget af det værste, når jeg skal bruge ekstra tid på at indsamle vagtønsker," siger hun.

Til gengæld fortæller hun, at alternative forslag til vagtønsker virkelig er en stor hjælp, og en hurtig vej til et bedre skema.

På spørgsmålet, om den gode gamle fedterøv hjælper, svarer Bettine, at den påtagede fedterøv overhovedet ikke virker. Men hun åbner dog for en lillle lem.

"Det kan være meget hyggeligt med lidt fedt, hvis det er pakket ind i morskab, og ikke tager lang tid at læse," konkluderer hun.

Derfor er det en god ide, hvis du følger disse fire råd.

- Overhold for guds skyld deadline.

- Formulér dig kort og præcist.

- Foreslå alternativer, hvis der opstår problemer.

- Et glimt i øjet skader ikke, men undgå fedterøven.