Sådan bør du bruge din mobil på jobbet

8. okt 2012
Flere smser løs på arbejdet eller kæfter op til konen i mobilen i kantinen. Læs hvordan du tager hensyn til dine kolleger og dig selv.

Dit job har stor betydning for, hvordan og hvor meget din mobiltelefon er på arbejde i løbet af en dag.

Men det er ikke ligegyldigt, hvornår og hvor meget du snakker eller sms'er på jobbet. Du kan nemt komme til at genere dine kolleger med malplaceret telefonsnak og sms'er.

Arbejdsmiljøchef i Dansk Erhverv, Rikke Ørum, har ni gode råd til mobilpli på jobbet.

1. Tal lavt, så du ikke generer andre. Skal du tale i mobil, så gå et sted hen, hvor så få som muligt tvinges til at lytte til din samtale.

2. Sæt mobilen på lydsøs under et møde. Du bør hverken sende sms eller tage telefonen, når den ringer under et møde. Venter du en vigtig opringning, så informer inden mødet de andre om, at du bliver nødt til at tage telefonen, hvis den ringer. Forlad mødet, hvis du skal føre en samtale i mobil.

3. Har du en farlig arbejdsplads - er du for eksempel slagter, så sluk telefonen, så du ikke forstyrres af mobiltelefonen. Det kan være farligt.

4. I åbne kontorlandskaber bør du få telefonen omstillet, hvis du ikke er i stand til at tage den. Dermed generer den ikke andre på arbejdspaldsen ved at blive ved at ringe.

5. Overfør gode fastnetvaner til mobilen. Ring kun om arbejdsrelaterede forhold i arbejdstiden, medmindre andet er aftalt eller det er meget vigtigt.

6. Før korte samtaler, hvis der er andre til stede.

7. Den, der ringer, kan ikke vide, om tidspunkt er passende. Det er den, der bliver ringet til, der har ansvaret for, at mobilen er slukket eller på lydløs.

8. Komplicerede samtaler, der kan føre konflikter, bør føres ansigt til ansigt.

9. Sms ikke til andre, mens du taler med en kollega.

Denne artikel blev første gang bragt på Avisen.dk i oktober 2009.