Sådan bliver 2010: Pas på computeren

5. jan 2010
Lige meget hvor vred du bliver, så skal du ikke sparke til dit skrivebord eller banke på din computer. For du får ikke noget nyt

 

"Krisen bremser den almindelige modernisering på arbejdsmarkedet. Udviklingen fra arbejdstid til arbejdsopgaver og med hjemmearbejdspladser osv. Der er ikke råd til eksperimenter eller til nye computere. I 2010 bliver fokus, at nu skal vi overleve."

Johan Peter Paludan,direktør, Institut for Fremtidsforskning

"Vidensdeling er kommet for at blive, og arbejdet hvor man påbegynder et projekt og udfører det i uden input eller ændringer fra andre er passé. Så enkeltmandskontorer, som vi kender dem, kommer ikke tilbage."

"En del kontorindretningsprojekter er midlertidigt puttet i skuffen på grund af økonomi. Men på sigt kan man se frem til, at de egentlige storrumskontorer med 400 mennesker i et rum bliver ændret. Folk er kritiske overfor dem både på grund af støj og andre uløste indeklimaproblemer. Virksomhedernes fokus på menneskelige ressourcer gør også, at man man ønsker at gøre det attarktivt at være medarbejder i kraft af velfungerende omgivelser og indretning. Det betyder noget for medarbejderne, at de ikke føler man behandler dem som høns i store haller. Tilhørsforhold og personlighed betyder noget i heverdagen på kontoret."

Ghita Graafland, arkitekt MAA og procesdesigner, Graafland Inc.