Sådan arbejder du mindre og når mere

6. mar 2011, 06:00
Guide: Få tjek på genvejene til en bedre arbejdsdag.

Politikerne have drømt om, at vi ville blive længere på jobbet. Men ved de netop overståede overenskomstforhandlinger sagde 800.000 offentligt ansatte: Nej! Det vil vi sgu ikke.

Det samme gør Projekt Arbejdsglæde, der mener, at overarbejde giver lavere produktivitet. Det viser adskillige undersøgelser.

Nogle vil måske tænke. Det passer ikke. Man når meget mere, hvis man arbejder 70 timer om ugen. Men rent objektivt bliver der mere spildtid, jo længere tid en arbejdsdag er. Derfor har Projekt Arbejdsglæde tre råd til, hvordan du kommer til at arbejde mindre, men nå mere.

1: Resultater, ikke arbejdstid.

Det er en skrøne, at du er en bedre kollega, hvis du arbejder meget. Det handler om at udføre et fantastisk stykke arbejde. Faktisk kan flere arbejdstimer betyde, at du når mindre.

2: Kend dig selv.

Vi arbejder forskelligt. Nogle kan bedst lide at arbejde 35 timer om ugen, andre 45. Hvad virker bedst for dig? Er du mest frisk om morgenen, så du måske skal møde tidligt og tage tidligt hjem - eller er du omvendt et B-menneske, som laver dit bedste arbejde om eftermiddagen? Det skal du finde ud af og indrette dit arbejdsliv efter.

3: Overarbejde er et problem.

Hvis du er nødt til at arbejde 60 timer om ugen for at nå dine mål, er der noget galt. Sandsynligvis har du for mange opgaver. Ellers er der et stort prioriteringsproblem. Du skal ihvertfald ændre på det..