Så meget fattigere bliver du i 2011

10. jan 2011
AERådet: Nu rammer genopretningspakken børnefamilierne på pengepungen.

I 2010 har du haft ekstra penge at gøre godt med som følge af regeringens spareplan og skattereform, men nu er det helt slut. Den store regning skal betales.

Det kommer børnefamilierne til at gøre, viser en ny analyse fra AE-rådet.

"Der er en del, som kommer til at betale mere i skat. Omregnet i procent får de fattigste en større skattestigning end de rigeste," siger Jonas Schytz Juul, der er chefanalytiker i AE-rådet.

Det begynder man allerede at kunne mærke på pengepungen i 2011, da personfradraget bliver fastfrosset frem til 2013. Analysen beskriver den samlede effekt af både forårspakke 2.0 og genopretningspakken.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Økonomiske tab til børnefamilier

Den viser, at mange børnefamilier vil opleve økonomiske tab over de næste ti år. For eksempel vil en almindelig 3F-børnefamilie miste 4000 kroner, mens en magisterfamilie vil få 10.000 kroner mere.

Læs også: Så meget mister du

"Det er med til at øge forskellene i samfundet. Det viser det her med al tydelighed, og det bliver dyrere og dyrere fremover," siger Jonas Schytz Juul.

Det rammer de lavtlønnede

Steen Bocian, der er cheføkonom i Danske Bank er enig i, at det kommer til at ramme de lavest lønnede i Danmark.

"Det er klart, at når man sænker marginalskatten, så rammer det de lavtlønnede," siger Steen Bocian.

Han pointerer, at marginalskatten, som er den forøgelse i skattebetalingen, der skal betales af en øget indtægt, har været det tydeligste problem i dansk økonomi og påpeger, at OECD roste regeringens forårspakke, da planen kom.

"Det er fornuftigt at gøre det på denne måde, for marginalskatten har hæmmet dansk økonomi,"siger Steen Bocian.

Læs også: 'Så må vi jo spise mindre'