Så er rygeloven i hus

29. maj 2007, 19:30
Folketinget vedtog i dag rygeloven, der sikrer røgfri miljøer på restauranter og caféer. Kun de radikale stemte imod. De mener ikke loven beskytter godt nok mod passiv rygning.
Der er lidt tid at løbe på endnu. Men den 15. august skal cigaretterne skoddes på arbejdspladser, værtshuse og uddannelsessteder. Der træder den nye rygelov nemlig i kraft.

Men selvom loven både forbyder rygning næsten over alt i det offentlige rum, så mener de Radikale ikke, at loven beskytter godt nok mod passiv rygning, skriver DR Nyheder.

De Radikale står som eneste parti uden for aftalen, og partiets sundhedsordfører, Charlotte Fischer, mener ikke, at loven beskytter godt nok mod passiv rygning.

- Loven tvinger medarbejdere til at arbejde i lokaler fyldt med røg. Medarbejdere vil ikke kunne sige nej til at holde møder i røgfyldte kontorer. Serverings- og rengøringspersonale har bare at rydde op i restauranters rygerum. Det er en social hån på et område, hvor uligheden i forvejen er stor, siger hun.

Hun mener trods alt, at loven er et fremskridt i forhold til tilstanden i dag, men hun kalder alligevel slutresultatet for en "politisk falliterklæring".

- Politikerne ved, at passiv rygning koster 2000 menneskeliv om året. Alligevel gennemfører man en lov, der er fyldt med huller. På store arbejdspladser vil der kunne ryges fra kælder til loft. På restauranter og caféer vil der blive rige muligheder for at ryge. Og de små værtshuse kan helt gøre, som de vil. Det giver ikke en beskyttelse, der duer, siger hun.