S: Vi skal have lukket det makværk

8. feb 2011, 14:40
S forlanger styrelses hjemmeside, der formilder østarbejdere til landbruget, lukket

"Vi skal have lukket det makværk."

Sådan lyder Socialdemokraternes kommentar til Arbejdsmarkedsstyrelsens hjemmeside, seasonal.dk, der i årevis har rådgivet landmænd om, hvordan de skal behandle deres østarbejdere.

Læs også: Lad østarbejdere sove i stalden

Styrelsen har i årevis rådgivet landmænd til at lade østarbejderne sove i stalden, når det regner og til at smide dem ud, når de gør vrøvl. I sidste uge ændrede styrelsen sidens indhold, efter klager fra LO.

Men styrelsen formidler stadig billig arbejdskraft til arbejdsgiverne via hjemmesiden.

Foto: Bjarne Laustsen (S)
Ren Pelle Erobreren

"Det er ren Pelle Erobreren. Der er tale om en offentlig myndighedshjemmeside, som rådgiver landmænd til at genindføre arbejdsforhold fra Pelle Erobrerens tid, hvor ansatte sov i staldene og godsejeren smed dem på porten, når han havde lyst. Det er skammeligt," siger Bjarne Laustsen landbrugsordfører for Socialdemokraterne.

Læs også: Styrelse - Smid din østarbejder på porten

Han kalder nu Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) i samråd for helt at få sløjfet hjemmesiden.

Ikke statens opgave

"Det er på ingen måde statens opgave at modarbejde de gode forhold, vi har kæmpet for at få her i landet. Den skal ikke formidle ukrainske arbejdere til landmænd til lønninger langt under den mindsteløn, overenskomsterne sikrer. Vi må kunne få et flertal for helt at lukke seasonal.dk," siger Bjarne Laustsen.

Læs også: Styrelse - Vi beklager

Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører vil nu have svar på, hvor lang tid siden har vejledt landmænd, og om beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) støtter de arbejdsforhold styrelsen har anbefalet.

Dansk Folkeparti er enig i, at den slags råd ikke bør kunne finde vej til en offentlig myndigheds hjemmeside.

Læs også: DF - LO er for sløve