S tvivler på Carina Christensen

10. sep 2008
Den nye kulturminister står over for en tung dagsorden, men Socialdemokraternes kulturordfører Mogens Jensen tvivler på, at nyvalgte Carina Christensen kan løfte opgaven.

Mogens Jensen efterlyser mere energi på det kulturpolitiske område, men han har ikke stor tiltro til Carina Christensen.

"Jeg er sikker på, at det heller ikke vil lykkes for Carina Christenssen at få løftet kulturpolitikken op på regeringens dagsorden," siger han til Nyhedsbureauet Newspaq.

Ifølge Mogens Jensen har området længe været underprioriteret, og der er foretaget store besparelser gennem VK-regeringens tid, som gør, at man endnu ikke er kommet op på det niveau, hvor man var under SR-regeringen.

Han nævner desuden nogle af de udfordringer Carina Christensen står overfor.

"For det første skal situationen omkring DR, som jo stadig lider under store besparelser, løses. Derudover skrænter TV 2, mange museer og biblioteker er nødlidende og en stor gruppe danskere har ikke mulighed for at benytte kulturtilbudene," opremser Mogen Jensen.

Han ser dog gerne, at det første, den nye kulturminister tager fat på, er at få stoppet Brian Mikkelsen plan om en omlægning af FM-båndet.

"Det er spild af samfundets ressourcer at begynde at lægge en gammel teknologi om for 300 mio kroner," siger Mogens Jensen og foreslår, at man i stedet satser på det nye digitale radiosendenet DAB.

/Newspaq/

faktaboks
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her