- Feminismen er en antidemokratisk bevægelse og hører ingen steder hjemme i et moderne folkestyre, mener Simon Simonsen, folketingskandidat for Socialdemokratiet. Foto: Thomas Howalt Andersen / Socialdemokratiet

S-politiker om feminisme: "Antidemokratisk bevægelse"

15. maj 2019
”Feminisme er en antidemokratisk bevægelse og hører ingen steder hjemme i et moderne folkestyre,” siger Simon Simonsen, socialdemokratisk folketingskandidat, til Radio24syv.

Den socialdemokratiske folketingskandidat Simon Simonsen, der også sidder i Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune, kalder i et interview med Radio24syv feminisme for en ”antidemokratisk bevægelse”, og den ”hører ingen steder hjemme i et moderne folkestyre”, siger han.

Udtalelsen kommer efter flere ugers kritik af Simon Simonsen, efter han kritiserede den socialdemokratiske borgmester Joy Mogensen for at have valgt at blive gravid med sæd fra en anonym donor. Simon Simonsen kommenterede graviditeten på sin Facebook-profil ved bland andet at skrive ”ulykkeligt at vi er blevet så selvcentrerede og egoistiske”.

LÆS OGSÅ: Tidligere V-profil sviner Støjberg: "Du er jo Paludan i spadseredragt!"

Socialdemokratiet har bedt Simon Simonsen trække udtalelsen tilbage, og senest har hans partifælle Katrine Skov, der er socialdemokratisk byrådsmedlem i Gladsaxe Kommune og stifter af det socialdemokratiske kvindenetværk Helga, kaldt hans udtalelser om solomødre for ”vold mod kvinder i politik” i et interview med Ekstra Bladet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Nu svarer Simon Simonsen på kritikken i et interview med Radio24syv:

- Det udsagn må stå for hendes egen regning. Feminismen er en antidemokratisk bevægelse og hører ingen steder hjemme i et moderne folkestyre. Den vil lave politik for den ene del af befolkningen, og det er identitetspolitik af værste skuffe.

Spørgsmål: Feminisme er vel, at der bliver kæmpet for lige rettigheder mellem kønnene. Hvorfor hører det ingen steder hjemme i demokratiet?

- Feminisme er, mener jeg, en antidemokratisk bevægelse. Den hører ikke hjemme i det moderne folkestyre, når den kun vil lave politik for den ene del af befolkningen. Og jeg mener, at det er identitetspolitik af værste skuffe, svarer Simon Simonsen igen.

Spørgsmål: Hvilke konkrete eksempler har du på det?

- Feminismen er kun optaget af at lave politik for den ene del af befolkningen, og det hører ingen steder hjemme i et moderne folkestyre, og det mener jeg er identitetspolitik af værste skuffe.

Spørgsmål: Jo, men hvilke eksempler har du på det?

- Feminismen er optaget af at lave politik for den ene del af befolkningen og ikke den øvrige del af befolkningen, og det hører ingen steder hjemme i et moderne folkestyre. Derfor er feminisme en antidemokratisk bevægelse og efter min holdning identitetspolitik af værste skuffe.

Journalisten: Det bliver så det samme svar igen og igen?

- Jeg synes jo, at problemet er, at ingen går til kernen i det, og kernen er, at det er en antidemokratisk bevægelse. Jeg mener slet ikke, den hører hjemme i et moderne folkestyre. Den vil jo kun lave politik for den ene halvdel af befolkningen. Det er det, der ligger i ordet ’femina, feminisme’. Det er jo definitionen og kernen af, hvad identitetspolitik er, og det er simpelthen den værste gang identitetspolitik.

Socialdemokraternes partiformand, Mette Frederiksen, har tidligere udtalt sin støtte til borgmesteren Joy Mogensen.