S og SF: Ryd op i bunkerne!

31. mar 2011, 11:45
Oppositionen siger, de kunne have gjort det meget bedre end det er lykkedes Inger Støjberg V indtil videre. S og SF har to konkrete forslag til, hvordan ledige og kommuner kan møde mindre bøvl.

Oppositionspartierne S og SF lover nu, at de ville gå langt mere radikalt til værks med oprydningen i regelbunkerne, end beskæftigelsesministeren har gjort.

De sidste 100 dage er bunken med regler faktisk vokset med 167 sider - Alene indenfor a-kassesystemet.

"Man kan blive i tvivl om, hvorvidt regeringen selv ønsker at afskaffe regler, når man ser hvordan de griber opgaven an. Inger Støjberg kunne have begyndt på opgaven lang tid før, og hun har kun udvalgt 46 ideer til oprydning. Vi har flere," siger Leif Lahn Jensen (S).

Som næstformand i Folketingets arbejdsmarkedsudvalg siger han, at der ikke har været nogen 'knaster' i samarbejdet med afbureaukratiseringen.

Dog har socialdemokraterne selv stillet mange opklarende spørgsmål til Inger Støjbergs egne 46 forslag til afbureaukratisering, som det tager tid af få behandlet, siger han.

SF står uden for disse forhandlinger med regeringen.

Arbejdsmarkedordfører Eigil Andersen (SF) mener ministeren skal rubbe neglene:

"Det er himmelråbende grotesk, at der oven i købet kommer flere regler, når hun har gået ind for et helt år siden og givet et løfte," siger han.

Han mener, der skal gøres op med hele beskæftigelsessystemets karakter:

"Jobkonsulenterne i kommunerne skal have mere frihed til at komme med individuelle skøn afhængig af den arbejdsløses situation. Der er for eksempel ingen grund til, at ledige skal møde ind til en samtale, med det hovedformål, at der skal sættes et kryds på et skema, hvis tiden kunne bruges bedre," siger Eigil Andersen.

De to oppositionspartier er enige om to ting, som ministeren burde tage fat på, som ville afskaffe en masse bøvl, ganske hurtigt, siger de.

Både socialdemokraterne og SF lover nu, at skulle de komme til magten efter et kommende valg, vil ledige slippe for, at skulle klikke ind på jobcentrenes hjemmeside hver uge, som det i dag påkræves af alle ledige.

Der ud over er begge partier klar til at overdrage mere af kommunernes sagsbehandling til a-kassesystemet.