S: Modbydeligt af ministeren

1. dec 2009, 13:10
Socialdemokraterne raser over, at socialministeren tvivler på, om flere danskere er blevet fattige.

Der er blevet flere fattige i Danmark. Derfor søger flere julehjælp. Sådan lød det samstemmende fra de humanitære organisationerne, da Avisen.dk for nylig fortalte om den stigende efterspørgsel.

Men socialminister Karen Ellemann (V) siger til de hjemløses blad, "Hus Forbi", at stigningen ligeså godt kan skyldes, at de fattige er blevet bedre til at søge julehjælp.

Læs også: Socialminister tvivler på flere fattige.

Det får Socialdemokraternes socialordfører Mette Frederiksen op i det røde felt.

"Aburd og pinligt"

"Det er absurd og pinligt og afslører, at den ansvarlige socialminister slet ikke interesserer sig for sit område," siger hun.

"Når de private humanitære organisationer melder om flere fattige, så indikerer det utvivlsomt det, som både Finansministeriet og Arbejderbevægelses Erhvervsråd, siger - nemlig, at der er flere relativt fattige børn og voksne i Danmark," siger socialordføreren.

Fattigdomsbekæmpelse

Hun mener, at ministeren omgående bør iværksætte langsigtede og akutte fattigdomsbekæmpende planer og initiativer.

Og Mette Frederiksen giver ikke meget for socialministerens udsagn om, at den øgede interesse for julehjælp kan skyldes, at flere er blevet bedre til at søge hjælp.

"Modbydeligt"

"Det er modbydeligt af ministeren blot at rose de humanitære organisationer for derved at fralægge sig det politiske ansvar for at eksempelvis flere lejere smides på gaden. Kom omgående i gang med initiativer, der sikrer, at familier kommer godt gennem julen," appellerer Mette Frederiksen.