S: Loftet skal pilles ned

7. maj 2012
Socialdemokraterne holder fast i løfte om at fjerne loftet over sygedagpenge.

Selvom et flertal af hverdagens eksperter fra Socialrådgiverforeningen ganske overraskende vil bevare loftet over sygedagpenge, er regeringspartiet Socialdemokraterne fast besluttet på, at loftet skal væk.

Dermed fastholder regeringen den ambition, der blev meldt ud i regeringsgrundlaget.

“Vores holdning er fortsat, at vi vil fjerne loftet over sygedagpenge. Vi skal gøre mere for at undgå, at folk bliver langtidssyge, men i de tilfælde, hvor sagerne ikke er afklaret indenfor et år, skal man have mulighed for at beholde sin sygedagpenge,” siger Leif Lahn Jensen, arbejdsmarkedsordfører for Socialdemokraterne.

Regeringen har nedsat en arbejdsgruppe, der undersøger mulighederne for at fjerne loftet over sygedagpenge. Mens det sker, ligger de politiske forhandlinger stille. Udvalget ventes at afslutte arbejdet til sommer, så partierne kan forhandle en aftale på plads til efteråret.

Mærkesag for SF og Enhedslisten

En afskaffelse af loftet over sygedagpenge er særligt en mærkesag for SF og Enhedslisten.

Da regeringsgrundlaget blev vedtaget i efteråret, sagde SF's arbejdsmarkedsordfører, Eigil Andersen, til Avisen.dk:

”Det har været en grotesk regel, for sygemeldte bliver jo ikke raske, bare fordi der er gået 52 uger,” siger han.

Regeringens støtteparti, Enhedslisten, var ligeledes begejstrede for regeringens løfte.

”Det er utroligt positivt, at varighedsbegrænsningen bliver fjernet. Reglen har betydet, at mange ender uden nogen offentlig støtte overhovedet, og det har været katastrofalt,” sagde gruppeformand Per Clausen dengang til Avisen.dk.