S forhandler fortsat om dagpengene

30. okt 2008
Men det er uvist, om regeringen og Socialdemokraterne er kommet tættere på hinanden i dagpengeforhandlingerne.

Socialdemokraterne har ikke opgivet at få regeringen til at rykke sig i spørgsmålet om fremtidens dagpengesystem. Et møde onsdag eftermiddag i Finansministeriet gav ikke en aftale, men heller ikke et sammenbrud, og parterne mødes igen onsdag aften.

"Vi har ikke lagt skjul på, at vi synes, regeringens forslag er en markant forringelse af dagpengene, både når det handler om dagpengeperioden, men også når det handler om at genoptjene dagpengene. Så vi synes, der er tale om brutale forringelser," sagde Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, efter hun havde været til møde med finansminister Lars Løkke Rasmussen.

Angiveligt bliver der fortsat regnet på forskellige modeller for et dagpengesystem, og det havde været ministeriets mål at holde mødet hemmeligt for pressen, men den mission lykkedes ikke.

Regeringens dagpengeforslag lyder på at halvere dagpengeperioden fra fire til to år og skærpe kravene til at optjene dagpengeret. Et modspil fra Socialdemokraterne har været et fleksibelt dagpengesystem, hvor de ledige kan blive på det nuværende system eller overgå til et nyt med højere ydelse i kortere tid.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

"Når vi er i lokalet, så er det et forsøg på at skabe mere tryghed i dagpengesystemet og sikre, at vi får et forbedret og mere trygt dagpengesystem. Vi vil finde ud af, om vi kan få regeringen til at rykke sig i forhold til det, de har lagt frem," sagde Helle Thorning-Schmidt.

Hun fortalte, at det har gjort indtryk på hende, at fagbevægelsen har peget på, at mange vil falde ud af dagpengesystemet, hvis man halverer dagpengeperioden, og at det ofte er dem med den ringeste tilknytning, det rammer.

"Vi fortsætter snakken lidt endnu. Vi vil gerne bruge noget tid på at se, om vi ikke kan få en noget blidere landing end det, regeringen lægger op til," lød det fra S-formanden.

Onsdag klokken 19 sætter parterne sig igen til forhandlingsbordet.

-Newspaq

faktaboks