Syv S-borgmestre kritiserer åbent Mette Frederiksens udspil til en udligningsreform. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

S-borgmestre raser over Mette F.

14. feb 2020, 09:17
Socialdemokratisk borgmester truer med at stoppe på grund af S-regeringens udspil til en udligningsreform.

Flere af de socialdemokratiske borgmester er sure over Mette Frederiksen og S-regeringens udspil til en udligningsreform.

LÆS OGSÅ: Malerformand ser muligheder i industriforlig: 'Men vi kommer til at løse problemerne selv'

Og en er så sur, at han truer direkte med ikke at genopstille, hvis udspillet bliver en realitet.

- Jeg gider sgu da ikke det her længere. Så de skal nok få fred for mig. At man kan stå på mål for sådan noget her, det fatter jeg simpelthen ikke, siger Arne Boelt, borgmester i Hjørring Kommune, til Avisen Danmark.

Udligningssystemet omfordeler penge fra velhavende kommuner til mindre velhavende kommuner, men borgmestrene mener, at udspillet er skævt og uigennemsigtigt.

Blandt andre forklarer borgmester Carsten Rasmusssen, Lejre Kommune, til Ekstra Bladet, at hans kommune ifølge udspillet skal af med penge og har en højere skatteprocent end for eksempel Kalundborg Kommune, som skal have penge.

LÆS OGSÅ: Chef udlover dusør: - Hjælp os med at finde gerningsmændene

Det samme er tilfældet for Hillerød Kommune. Her siger borgmester Kirsten Jensen, at det "kommer til at gøre ondt".

- Vi har ikke haft adgang til de tal, der ligger bag udregningerne. Der er mange ting, som vi ikke har kunnet se endnu, og hvorfor det er, at vi står til at miste så mange penge, siger Kirsten Jensen.

Ifølge Ekstra Bladet har syv S-borgmestre åbent kritiseret Mette Frederiksens udspil til en udligningsreform.

Finansordfører Christian Rabjerg Madsen (S) siger til Ekstra Bladet, at alle oplysningerne bag udspillet er lagt frem for borgmestrene, og at utilfredsheden nu må stå deres egen regning.

- Vi har nu lagt alle tal frem, så borgmestrene kan se, hvad der er inde i maven på den udligningsreform, som skal sikre et Danmark i bedre balance.

I Jyllands-Posten siger en række borgmestre, hvis kommuner står til at miste tilskud eller skulle betale mere i regeringens udspil til en udligningsreform, at de forventer at måtte hæve skatten.

LÆS OGSÅ: Erhvervspsykolog: Topchefer er ikke deres løn værd