H.C. Østerby (S), borgmester i Holstebro Kommune. Foto: Ditte Georg Poulsen, TV MIDTVEST./

S-borgmester går mod regeringen: Vil åbne for tyske turister

23. maj 2020, 15:12
Stik mod regeringens udmeldinger, mener den socialdemokratiske borgmester i Holstebro, det er forsvarligt at lukke flere tyske turister ind i landet.

Regeringen har mødt politisk modstand på spørgsmålet om, hvornår det er forsvarligt at åbne de danske grænser igen. Udenlandske turister er fortsat ikke velkomne. Og det er langtfra godt nok, mener den socialdemokratiske borgmester i Holstebro, H.C. Østerby.

Det skriver TV MIDTVEST.

- Det er jo forfærdeligt for hele branchen. Det er forfærdeligt for sommerhusudlejningen. De bløder jo voldsomt nu. Konsekvensen er en masse mennesker, der mister deres job.

- Branchen har allerede mistet en kæmpe omsætning, så jo før vi kan få stoppet den blødning, jo bedre, siger H.C. Østerby til TV MIDTVEST.

Derfor er ønsket, at tyske turister, der har et lejebevis til et sommerhus, kan få lov til at nyde Vestkysten.

- Tyskerne ligner os så meget, og de kender betingelserne, når de kommer herop, fordi de har været underlagt de samme betingelser. Jeg mener, at vi tænker ens, og at det måske kun er sproget, der er til forskel, siger H.C Østerby.

Den socialdemokratiske borgmester står langt fra alene med den holdning.

Sammen med aktørerne i Partnerskab for Vestkystturisme har borgmesteren skrevet et brev med deres holdning til Statsministeren.

- Vi lægger pres på alle steder - og bliver ved. Ingen kan være i tvivl om, hvor meget det her betyder for vestkystturismen i Danmark. Det er især her, det bløder rigtig, rigtig meget, siger H.C. Østerby.

Folketingsmedlem Annette Lind (S), der er medlem af Det Udenrigspolitiske Nævn, forsikrer, at der kommer en afklaring inden 1. juni.

- Jeg kan godt forstå frustrationen, og der er ikke noget, der skal være lukket et sekund mere end højest nødvendigt. Der foregår en dialog med nabolande, og vi har åbnet meget op.

Men vi bliver nødt til at gøre det på en ansvarlig måde, siger hun.

Efter den seneste forhandling blev partilederne enige om at udvide fase to af genåbningen af Danmark.

Det betød blandt andet, at listen over anerkendelsesværdige formål for indrejse i Danmark bliver udvidet fra 25. maj.

Udenlandske kærester og bedsteforældre må rejse over grænsen, ligesom forretningsfolk må rejse ind og ud af Danmark.