S bakker op om flygtninge

10. nov 2008
Det er ikke i orden, når Dansk Folkeparti vil lade FNflygtninge blive i hjemlandet nogle hjælpes bedst i Danmark, mener S.

Der er enighed i oppositionen om at kritisere forslaget fra Dansk Folkeparti om at lade de såkaldte kvoteflygtning blive i deres nærområde.

Socialdemokraternes Anne-Marie Meldgaard understreger, at der er flygtninge, som skal hentes til Danmark, fordi de her vil få den bedste hjælp til et bedre liv.

"Det er ikke et spørgsmål om enten eller. Helt sikkert kan nogle sagtens hjælpes i nærområderne, men der også brug for at hjælpe flygtninge her i Danmark," siger Anne-Marie Meldgaard til Nyhedsbureauet Newspaq.

Dermed stiller en samlet venstre-opposition sig uforstående over for DF, der vil bryde en aftale med FN og holde op med at tage kvoteflygtninge til Danmark. På den måde vil partiet nemlig spare nogle af de 250-300 mio. kr., det koster årligt at tage imod kvoteflygtninge.

For Anne-Marie Meldgaard er det et spørgsmål om at finde de flygtninge, der kan få mest gavn af et nyt liv i væk fra hjemlandet.

"Eksempelvis familier med handicappede børn kan jo få stor gavn af det danske sundhedsvæsen," påpeger hun.

Samtidig er hun noget skeptisk over for regeringens politik om at gå efter flygtninge med et højt 'integrationspotentiale'.

"Vi går da ind for, at man skal informere om, hvad Danmark er for et land, sådan at flygtningene ved, hvad de går ind til. Men når DF og regeringen taler integrationspotentiale, så klinger det jo af, at de gerne vil holde folk væk," siger Anne-Marie Meldgaard

-Newspaq

faktaboks