SORT ASYL: S: Asylansøgere skal have lov til at arbejde

24. jan 2011, 11:01
DF kræver, at ministeren indfører hårdere straffe

Vinder oppositionen næste valg, får asylansøgere ret til at arbejde.

Sådan lyder udmeldingen fra Socialdemokraternes integrationsordfører Henrik Dam Kristensen, efter Avisen.dk har afsløret, at asylansøgere bliver udnyttet til at arbejde til 15 kroner i timen.

”Vi er enige med SF om, at asylansøgere skal have ret til at arbejde, hvis de skal vente mere end seks måneder på, at deres sag bliver afgjort,” siger Henrik Dam Kristensen.

Skjult for myndighederne arbejder asylansøgere med rengøring, laver pizzaer og andet ufaglært arbejde.

Under krisen er forholdene kun blevet ringere, og lønnen er blevet halveret.

”Det er grov udnyttelse af mennesker,” mener Henrik Dam Kristensen.

Legale vilkår

”I stedet for at mennesker, der skal vente i flere år på at deres asylsag bliver afgjort, går rundt og bliver nedbrudt, skal de have ret til at søge arbejde på legale vilkår,” mener Socialdemokraternes ordfører.

Han understreger samtidig, at betingelserne for at få asyl ikke skal ændres.

Selvom regeringen for tre år siden lovede at stoppe asylansøgernes ulovlige arbejde, arbejder op mod 50 procent af alle mandlige asylansøgere illegalt, mens de venter på at få afgjort deres sag.

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) erklærede i går i TV-Avisen, at regeringen nu vil sætte ekstra ind for at stoppe det illegale arbejde.

DF: Strengere straffe

Dansk Folkeparti kræver, at regeringen indfører skrappere straf mod asylansøgere, der arbejder udlovligt.

- Det er helt uacceptable tal. Det må jo være et tegn på, at der ikke bliver slået hårdt nok ned på de asylansøgere, som overtræder loven, siger Martin Henriksen (DF) i en pressemeddelelse.