Det er helt ved siden af skiven, når Nye Borgerlige-formand Pernille Vermund beskylder kronprinsparret for at være politiserende. 

Sådan lyder udmeldingen fra Venstres Jan E. Jørgensen i kølvandet på et længere interview i Berlingske i dag, hvor Pernille Vermund udtrykte bekymring over flere af de arrangementer, som kronprinsparret deltager i og uddeler priser ved. 

LÆS OGSÅ: Advokat advarer om nedsmeltning i arbejdsskadesystemet: "Den eneste, der får noget ud af det, er min lønkonto" 

Tilmeld dig nyhedsbrevet A4 Morgen her

Seneste eksempel kom ifølge politikeren og debattøren, da kronprinsesse Mary og kronprins Frederik for nyligt uddelte deres årlige priser.

Her blev organisationen Bydelsmødrene og den sociale virksomhed FRAK hædret.

Også musikeren Jada fik en pris, og det faldt ligeledes partilederen for brystet. 

- Havde det nu alene handlet om Jada, kunne man sige, at det bare var en kikset situation. Men der ligger jo et bevidst valg i prisen til Bydelsmødrene. Der ligger et bevidst valg i prisen til den virksomhed (FRAK, red.), som får unge mennesker i arbejde, sagde Pernille Vermund til Berlingske. 

Venstres Jan E. Jørgensen er dog lodret uenig i Pernille Vermund udmelding, som han kalder for "farlig". 

- Det risikerer at underminere den folkelige opbakning til kongehuset, der skal favne bredt - også folk, som Nye Borgerlige ikke er enige med.«

- Det er rigtigt, at de (kongehuset, red.) ikke skal fortælle, hvem de stemmer på eller komme med konkrete forslag til reduktioner i udledning af drivhusgasser, men de må gerne sætte generel fokus på naturbeskyttelse via WWF, som prins Henrik gjorde i mange år, eller på klimaet, som er et vigtigt emne i de her år, siger Jan E. Jørgensen til B.T. 

Jan E. Jørgensen mener desuden, at Pernille Vermunds kritik drejer sig om, at kronprinsparret har uddelt priser til kunstnere, som partilederen er politisk uenige med.