Rusland affyrer supermissil

28. aug 2008
Rusland siger, at landet har testet et nyt supermissil. Missilet kan ifølge russerne gennembryde USAs omdiskuterede missilskjold og dermed ramme Vesten.

Det russiske militær har testet et nyt supermissil, rapporterer det russiske nyhedsbureau Interfax.

Ifølge russerne kan missilet med navnet Topol RS-12M gennembryde det missilskjold, som USA er i gang med at opstille i Europa.

- Missilet blev testet for at udvikle udstyr, som kan bruges i kamp mod jordbaserede missiler, siger en talsmand for militæret, Aleksander Vovk, og hentyder dermed direkte til USA's missilskjold.

USA er i gang med at opbygge et missilskjold i Østeuropa. Missilskjoldet består af flere baser med raketter, som skal kunne skyde fjendtlige missiler ned, hvis de er på vej mod Vesten. Så sent som i sidste uge indgik amerikanerne en aftale med Ruslands nabo Polen om at opstille raketter i landet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

USA siger, at missilskjoldet kun skal beskytte mod 'slyngelstater', men Rusland opfatter missilskjoldet som en direkte trussel mod russiske interesser.

Ifølge Interfax var testen af supermissilet en succes, men affyringen er endnu ikke bekræftet af andre end russiske kilder .

faktaboks