Politiet fandt det stjålne værktøj under ransagning af lejlighed i Skive-området. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Rumænere anholdt: Stjal for 150.000 kroner

7. feb, 11:10
To mænd smadrede tagvindue i byggecenter og stjal dyrt værktøj. Samarbejde mellem politifolk fik fanget tyvene, selvom de anvendte smart trick.

To rumænske mænd brød ind i et byggemarked i Vendsyssel sidste weekend. Her stjal de dyrt værktøj for mere end 100.000 kroner.

Nu er de to rumænere blevet anholdt og varetægtsfængslet på mistanke om indbrud.

LÆS OGSÅ: Uhyggelig arbejdsulykke – mand død

Det oplyser Nordjyllands Politi i en pressemeddelse. 

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

- De kom ind ved at knuse et tagvindue til byggecentret, hvorfra der blev stjålet håndværktøj til en værdi af 100.000-150.000 kroner, siger Politikommissær Lene Madsen, der er ansvarlig for efterforskningen.

Indbruddet skete mellem lørdag den 1. februar og mandag den 3. februar 2020, hvor gerningsmænd brød ind i et byggecenter i den lille nordjyske by Hune i Vendsyssel. 

Politikommissær Lene Madsen oplyser, at politiet straks indledte en efterforskning, der hurtigt førte dem frem til en mindre by i Skive-området. Byen ligger i en anden politikreds, nemlig Midt- og Vestjyllands.

LÆS OGSÅ: DF-profil om dagpenge i Østeuropa: -Ren misbrug

Derfor var det de nordjyske betjentes kolleger længere sydpå, der foretog ransagningen af en lejlighed onsdag d. 5. februar. Her fandt man tyvekosterne fra indbruddet.

- I lejligheden foretog vores kolleger anholdelse af to mænd fra Rumænien, siger Lene Madsen.

De to værktøjstyve havde ellers forsøgt sig med en smart manøvre for ikke at blive taget på fersk gerning med de varme varer.

Politikommissæren fortæller, at politiet under efterforskningen blev opmærksom på et grønt område nær gerningsstedet, hvor tyvekosterne indledningsvist blev gemt. 

- Derfra blev kosterne fragtet væk i en bil af de formodede gerningsmænd, siger Lene Madsen

De rumænske mænd er 47 og 32 år gamle og blev begge fremstillet i et grundlovsforhør 6. februar 2020 i Retten i Hjørring. Her blev de blev varetægtsfængslet i tre uger.