Rolig aften og nat i København

20. sep 2008
Politiet var massivt til stede i aftes og i nat i Københavns gader for at dæmme op for eventuelle opgør mellem rockere og indvandrerbander.Den centrale vagtleder hos politiet i København Frank Reuter siger, at det har været en rolig nat uden konfrontationer mellem de to stridende gruppe, der den seneste måned har skudt mod hinanden på åben gade.

"Der har ikke været optakt til nogen optøjer," siger han til TV 2 News.

Han mener, at politiets meget synlige tilstedeværelse på bl.a. Nørrebro har virket efter hensigten. Også politiets mulighed for at visitere folk i stort set hele byen har lagt en dæmper på gemytterne.

"Jo mere politi, jo flere kan vi komme i lommerne på og det har været den første opgave. Vi har også fået mange positive tilkendegivelser fra borgerne, der forstår situationen," siger Frank Reuter.

Politiets ekstra indsats kommer til at fortsætte noget tid endnu. Hvor længe kan Frank Reuter dog ikke sige noget om. Men politiet fik fredag en blanco check fra justitsminister Brian Mikkelsen til at bruge alle de ressourcer og al den tid, der skal til for at sikre ro og orden i de store byer i Danmark.

/Newspaq/

faktaboks
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her