Rolf Sørensen langer hårdt ud efter Den Uafhængige Antidopingenhed, fordi en rapport er blevet lækket. (Arkivfoto) Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Rolf Sørensen raser over Fuglsang-sag: - En skandale

5. feb 2020, 18:10
Den legendariske danske cykelrytter Rolf Sørensen er langt fra tilfreds med sagens forløb.

Den Uafhængige Antidopingenhed (CADF), som har efterforsket en mulig forbindelse mellem Jakob Fuglsang og dopinglægen Michele Ferrari, kom onsdag frem til, at der ikke er anledning til at sende den danske cykelrytter videre til UCI.  

LÆS OGSÅ: Bitten har fået sin dom - "Jeg anker, og det har jeg hele tiden planlagt"

Men hvis man spørger den legendariske cykelrytter Rolf Sørensen, så burde rapporten aldrig været kommet ud i offentligheden, når der tilsynedeladende ikke var noget at komme efter, skriver bt.dk

- Man må sige, at hvis der ikke er mere i det, og han aldrig nogensinde har mødtes med de mennesker, så er det lidt et justitsmord, for det er noget lort for Jakob, siger han til bt.dk og fortsætter:

- Den almene dansker konkluderer bare på alt det skidt, der har været i cykelsporten, og så tænker de, at han nok også bare har været med på den galej. Det har helt sikkert skadet ham, og vi må håbe på, at han ikke bliver påvirket af det.

DR og Politiken skrev søndag om sagen for første gang, efter de var kommet i besiddelse af en hemmelig rapport. Og det er også første gang, at CADF officielt kommenterer sagen. Organisationen beklager i en pressemeddelelse dybt, at rapporten blev lækket til pressen.

Men den forklaring har Rolf Sørensen ikke meget til overs for.  

- Det er en skandale, at det bliver lækket. Det er noget pis for alle, fordi hvis de skulle lave noget undersøgende arbejde, så er der jo ikke nogen, der skal vide, at man er der. Det ved folk jo nu, siger Rolf Sørensen.

LÆS OGSÅ: Danmark går amok over Mary-billede på nettet