Røvede bøtte med 25 ører

30. sep 2008
En røver kunne ikke få en tankpasser til at udlevere penge, så derfor stjal han i stedet Schleroseforeningens opstillede bøtte

I morges gjorde en ung mand sig til tyv ved at hugge en bøtte med 25 - ører, der tilhørte Schleroseforeningen, der har opstillet bøtter i hele landet, hvor kunder kan putte deres 25 - ører i.

I følge bt.dk har vagthavende ved Midtsjællands Politi oplyst, at den unge mand forsøgte at røve en tank ved Jyderup, men da ekspedienten ikke ville udlevere penge, tog han i stedet indsamlingsbøtten.

Ynkeligt

Direktør Peter Krauffeldt i Schleroseforeningen har oplevet det før, at en indsamlingsbøtte er forsvundet. Foreningen har lige nu 18.000 indsamlingsbøtter rundt i landet, hvor danskere kan smide de 25 - ører i, der fra i morgen ikke længere har værdi.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

"Det er ynkeligt, at mennesker ikke kan lade dem stå. Jeg har ingen sympati for den slags handlinger. De stjæler jo penge fra forskningen, som kunne hjælpe schlerosepatienter. Sådan en bøtte kan indeholde 1000 kroner, og to - tre stjålet indsamlingsbøtter kunne faktisk have gjort en forskel i den samlede pulje til forskningen!" siger Peter Krauffeldt til avisen.dk

Desværre er det sådan, at mennesker kan blive fristet, når kontanter på den måde nærmest står til frit skue. Derfor har schleroseforeningen også sendt spændebånd med indsamlingsbøtterne. Men det er åbenbart ikke alle steder disse bånd bliver brudt.

 

faktaboks