Rønn tørrede smøl af på ombudsmand

13. aug 2008
Strid Birthe Rønn V opfordres til at give ombudsmanden en undskyldning for uberettiget kritik. Nå! lyder det fra ministeren.

Han var alt for langsom til at undersøge, om Udlændingeservice har vejledt borgerne godt nok om mulighederne for at blive familiesammenført. Men kritikken rammer nu ministeren selv.

Over en måned senere har Udlændingeservice, der hører under Birthe Rønn Hornbechs ministerium, nemlig stadig ikke afleveret den redegørelse, som ombudsmanden skal bruge for at kunne undersøge sagen og for at kunne diskutere den på et møde med Udlændingeservice 27. august. sidste år.

Birthe Rønn Hornbech bør derfor give ombudsmanden en undskyldning, mener Morten Østergaard, integrationsordfører for De Radikale.

Uværdigt af ministeren

»Hendes kritik af ombudsmanden var ikke en minister og da slet ikke en erfaren parlamentariker værdig. Jeg synes ærlig talt, at hun for sin egen selvrespekts skyld burde sørge for, at den redegørelse kommer af sted i en fart eller erkende, at hun har forløbet sig og så give ombudsmanden en undskyldning,« siger Morten Østergaard på baggrund af Birthe Rønn Hornbechs udtalelser, der faldt 11. juli i Deadline på DR2.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Rønns svar: »Nå«

I udsendelsen udtrykte ministeren lettelse over, at ombudsmanden nu gik ind i sagen.

»Men jeg synes bare, det er for dårligt, at ombudsmanden – hvis det er sandt, hvad jeg har hørt i Radioavisen – at han først vil holde møde med Udlændingestyrelsen i slutningen af august,« sagde hun.

Og videre lød det:

»Jeg vil bare sige, at hvis vi skal kritiseres, så må ombudsmanden gå i gang med det samme. Så skal han heller ikke smøle med sagerne.«

Men det var ikke en kritik, siger Birthe Rønn Hornbech nu.

»Jeg sagde bare, at han skulle skynde sig, og det holder jeg fast i. Det mener jeg stadig, at han bør gøre.«

Nogen mener, du bør give ham en undskyldning.

»Nå, men jeg har sagt, at han skal skynde sig, og det, mener jeg, er vigtigt af hensyn til borgerne og sagerne.«

faktaboks