Rødvinslykke: Chefer drikker sig til tops

11. jul 2013, 10:38
Ledere drikker oftere og mere varieret. Det styrker netværk og karriere.

Mens det for mange medarbejdere ikke ligefrem er karrierefremmende at drikke rigeligt med alkohol, er billedet lige omvendt for ledere og chefer. Det skriver Djøfbladet.dk.

En gruppe forskere på Københavns Universitet har kortlagt alkoholvanerne blandt knap 2.000 medarbejdere i en dansk virksomhed.

Dem, der har høj status, skiller sig ud ved blandt andet at svare, at alkohol er med til at styrke deres venskaber og gavne deres karriere. Det hænger sammen med, at især cheferne drikker sammen med mange forskellige mennesker.

Det giver dem ifølge Djøfbladet.dk mulighed for at knytte bånd med gamle venner og nye bekendtskaber, der kan bruges i arbejdssammenhæng.

”Det er ikke alle, der vil være ved det, men alkohol har mange praktiske funktioner. For overklassen er det noget, man kan bruge til at skabe og fastholde et netværk,” siger Christoph Houman Ellersgaard, sociolog og ph.d.-stipendiat på Københavns Universitet.

”Man kan sige det sådan, at næsten alle drikker – men for overklassen giver det positive sociale konsekvenser,” siger sociolog Christoph Houman Ellersgaard.

Kilde: Djøfbladet.dk